Anasayfa Mobil Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 Ön İncelemesi

Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 Ön İncelemesi

Galaxy Z Fold 4

Samsung yeni nesil katlanabilir ekranlı akıllı telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 modellerini tanıttı. Biz de katıldığımız özel bir seansta Samsung’un hem yeni nesil telefonlarını hem de ekosistem ürünlerini deneme şansına eriştik.

Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 – Dikkat Çeken Yenilikler

Geçtiğimiz yıla oranla Fold 4 modelinde tasarımsal açıdan büyük değişmeler yaşanmazken, yine de ekran tarafında bazı geliştirmeler dikkate çarpıyor. Daha önce 10hz-120hz arası yenileme hızı değiştirilebilirken artık hem Fold 4 hem de Flip 4 yenileme hızını 1Hz’ye kadar düşürebiliyor. Böylece pil ömründen ciddi kazanım elde edilebiliyor.

Ayrıca geçtiğimiz yıla oranla kamera tarafında da ciddi yenilikler bulunuyor. Özellikle Fold 3’e göre, Fold 4 çok daha iyi kamera sistemine sahip. Telefonda Samsung Galaxy S22 ve Galaxy S22+’ta kullanılan kameraların geliştirilmiş versiyonu bulunuyor. Böylece Galaxy Z Fold 4 esnek kullanımını kamera avantajıyla birleştirebiliyor.

Arayüz tarafında da tıpkı tabletlerde olduğu gibi bir kontrol paneli göze çarpıyor. Telefonu kullanırken bu kontol panelinden kolayca uygulama seçebilir ve ekranı üçe kadar bölerek kullanabilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz bu çoklu ekranları yine kontol paneline koyabilirsiniz.

Galaxy Z Flip 4 ise genel olarak tasarım ve batarya geliştirmeleriyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yılın en şık telefonlarından biri olan Flip 3, kaygan bir dış yüzeye sahipti. Bu nedenle bazı yüzeylerden kayıp düşme ihtimali bulunabiliyordu. Yeni tasarım çizgisi Galaxy S22 serisi ile oldukça benzer ve kasayı kaplayan cam bu kez mat olarak seçilmiş.

Ayrıca ekranın 1Hz avantajının yanı sıra, batarya kapasitesi de arttırılmış.