Anasayfa Haber Intel Söz Verdi: “Harici Alchemist Ekran Kartları Yıl Sonunda Geliyor”

Intel Söz Verdi: “Harici Alchemist Ekran Kartları Yıl Sonunda Geliyor”

Arc A770

Intel Arc harici ekran kartları konusunda çeşitli sıkıntılar yaşayan Intel, yayınladığı bir makaleyle birlikte Arc GPU’larının hikayesini anlattı. Şirketin web sitesindeki gönderi maalesef yeni bilgiler sunmuyor, ancak Intel çıkış tarihi hakkında bir taahhüdü var.

Intel’den Ryan Shrout’a göre Arc Alchemist GPU’lar bu yıl bitmeden oyuncuların eline ulaşacak. Yeni kartlar perakendeciler ve PC üreticileri aracılığıyla küresel olarak satışa çıkacak. Ayrıca mavi ekibin kartları kendi mağazası aracılığıyla satacağı da belirtiliyor.

Devam edecek olursak, “önemli oyunlar için sürücüler açısından anında optimizasyon desteği” sunulacağı söyleniyor. Beklenen DG2 ekran kartlarının eski API’lerde ve oyunlarda düşük performans gösterdiğini yazmıştık. Şirket bu konuda iyileştirmeler yapıyor ve Game On sürücü güncellemesi ile bu yılın sonlarına kadar her şeyin hazır olması planlanıyor. Çip üreticisi ayrıca amiral gemisi Arc A770 Limited Edition’a ait bir görsel de yayınladı.

Uzun lafın kısası, Intel Arc ekran kartlarını çok geciktirdi ve açıklamalar oyuncular için bir şey ifade etmiyor. Diğer yandan, XeSS yükseltme teknolojisinin yaz başlarına kadar hazır olacağı söyleniyordu lakin halen ses seda yok. NVIDIA ve AMD, önümüzdeki birkaç ay içerisinde yeni mimarilerini ve ekran kartı modellerini piyasaya sürecek. Intel de umuyoruz ki fazla geç kalmaz.