Anasayfa Haber Samsung, 2022’de 10 Milyon Katlanabilir Telefon Satmayı Hedefliyor

Samsung, 2022’de 10 Milyon Katlanabilir Telefon Satmayı Hedefliyor

Samsung, geçtiğimiz gün düzenlediği Unpacked 2022 etkinliği ile yeni nesil katlanabilir akıllı telefonlarının lansmanını gerçekleştirdi.

Şirketin mobil departmanı başkanı, Çarşamba günü yaptığı açıklama ile Samsung’un bu yıl 10 milyon adet katlanabilir akıllı telefon satmayı hedeflediğini söyledi. Güney Koreli teknoloji devi, yeni nesil katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4‘ü Çarşamba günü tüm dünyada merakla beklenen Galaxy Unpacked 2022 etkinliğinde resmen duyurmuştu. Gerçekleştirilen lansmanın ardından şirket, nihai hedefin katlanabilir akıllı telefonların 2025 yılına kadar premium akıllı telefonların yarısından fazlasını oluşturması olduğunu belirtiyor.

ZDNet tarafından hazırlanan rapora göre, Samsung bu yıl 10 milyon adetten fazla katlanabilir akıllı telefon satmayı hedefliyor. Raporda, şirketin mobil departmanı başkanının Galaxy Unpacked etkinliğinde Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Samsung Galaxy Z Flip 4 katlanabilir akıllı telefonlarının lansmanından sonra aynı açıklamayı yaptığı belirtildi.

Samsung CEO
Samsung CEO’su TM Roh

Raporda ayrıca, Samsung CEO’su TM Roh’un Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 söz konusu olduğunda, şirketin tedarik sorunu yaşamaması için yeterli sayıda bileşeni güvence altına aldığına da dikkat çekiliyor. Genel bileşen sıkıntısı geçtiğimiz yıl zirveyi görmüştü. Ancak şu anda hızla azalıyor. Bununla birlikte Samsung, tedarik sorunun önümüzdeki yıl tamamen çözülmesini bekliyor.

Unpacked 2022 etkinliğinde tanıtılan Samsung Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4’ün fiyatları sırasıyla 999$ ve 1.799$’dan başlıyor. Fiyatlandırma, geçen yıl piyasaya sürülen Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 ile aynı. Samsung’un CEO’su TM Roh, yeni katlanabilir akıllı telefonların fiyatlarının şirketin hammadde maliyetlerindeki mevcut artış, tedarik zinciri sorunları ve enflasyon nedeniyle karşı karşıya kaldığı baskıya rağmen, katlanabilir telefonları ana akım haline getirebilmek ve tüketiciler için erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yılki fiyatlarla aynı tutulduğunu belirtti.

Son olarak Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 akıllı telefonların halihazırda ön siparişe açık olduğunu belirtelim.