Anasayfa Haber FIFA 23 Ultimate Team Fragmanı Yayınlandı

FIFA 23 Ultimate Team Fragmanı Yayınlandı

FIFA 23

EA Sports’un sevilen futbol oyunu serisinin yeni oyunu FIFA 23 ile ilgili detaylar resmi olarak açıklanmaya devam ediyor.

30 Eylül’de piyasaya sürülecek olan FIFA 23 için yeni bir Ultimate Team tanıtım fragmanı yayınlandı. EA Sports, çevrimdışı FUT Moments modu, yeniden tanımlanan oyuncu kimyası, çevrimiçi çapraz oyun desteği ve FUT Dünya Kupası modu da dahil olmak üzere FIFA’nın Ultimate Team moduna gelen en yeni özellikleri açıkladı. Bunun yanı sıra, EA’nın küresel futbol federasyonu ile lisans anlaşmasını feshetmesi nedeniyle bu yılki oyun EA Sports’un ‘FIFA’ ismini taşıyan son oyunu olacak. FIFA 23 PS5, PS4, Xbox Series S/X, Xbox One ve Windows PC dahil olmak üzere tüm büyük platformlarda piyasaya sürülecek.

FIFA 23 Ultimate Team: FUT Moments

EA Sports, oyuncular için ödül kazanmak amacıyla hızlı ve eğlenceli bir senaryo yöntemi olarak tasarlanan yepyeni bir FUT Moments modunu oyuna ekliyor. Oyuncular maç içinde kritik bir serbest vuruş, penaltı veya başarılı bir atak gibi belirli mücadelelere katılabilecekler. Kendilerine verilen talimatları izleyerek belirtilen mücadeleleri tamamlayan oyuncular, FUT mağazasından paketlerin ve diğer ödüllerin kilidini açmak için kullanabilecekleri yıldızları kazanıyorlar. FIFA 23’te ayrıca kaleciyle gol atmak veya bir beceri hareketi yapmak gibi bazı çılgın görevler de yer alıyor ve bu görevler başarıyla tamamlandığında bonus yıldızlar kazandırıyor. Bazı anlar gerçek hayattaki maçlardan esinlenirken, diğerleri geliştirici ekip tarafından tasarlanacak. Bu, öncelikle FIFA Ultimate Team’e çevrimdışı bir özellik olarak sunulacak ve sezon içinde bazı güncellemeler içerecek. Bu aynı zamanda bütün karşılaşmayı oynamaya vakti olmayan oyuncular için de bir seçenek.

FIFA 23 Ultimate Team: Yeniden Tanımlanan Kimya

FIFA 23’te oyuncu kimyası sistemi tamamen elden geçirilerek takımın kişiselleştirilmesinde daha fazla çeşitlilik sunulacak. EA artık takım üyeleri arasındaki kimyayı ve konumlandırmayı haritalandırmanın bir yolu olarak gerçek hayat senaryolarına başvuruyor. Sahanın zıt taraflarında konumlanmalarına rağmen tam bir güç merkezi olan Liverpool FC’den Trent Alexander-Arnold ve Andrew Robertson’da görüldüğü gibi, kimya artık tüm saha boyunca oluşturulabiliyor. Benzer şekilde, Mbappé gibi forvetler PSG veya Fransa (Uluslararası) defans oyuncularıyla saha boyunca bağlantı kurabiliyor.

Oyuncular artık yeşil bağlantılar konusunda endişelenmek zorunda kalmazken, takımlarını kurmak için diğer gerçekçi faktörlere de güvenebilecekler. Bu, her biri bir kimya noktasını temsil eden üç elmas kullanılarak gerçekleştirilecek ve erişim kolaylığı için bir kulüp veya ulus logosunu temsil eden özel bir istatistik paneli bulunacak. FIFA ilk kez, oyunculardan biri sakatlandığında önemli bir işlev görecek olan ikincil bir pozisyon atanmasına da izin veriyor. Örneğin Manchester City’den João Cancelo, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi sol bek veya sağ bek pozisyonlarında oynayacak şekilde ayarlanabiliyor. Oyuncular, üç adede kadar alternatif pozisyon ayarlayabilme imkanına da sahip olacak.

FIFA 23 HyperMotion2

FIFA 23 Ultimate Team: Çapraz oyun

FIFA 23, PC, Xbox ve PlayStation sahipleri arasında sorunsuz maç yapılmasına olanak tanıyan çapraz eşleştirme sistemini de sunuyor. Böylece aynı nesil konsollarda oynamak şartıyla diğer oyuncularla anında eşleşme imkanı sağlanmış olacak. Bu yenilik aynı zamanda lobide bekleme süresinden de önemli ölçüde kurtulmayı sağlayacak, çünkü oyun artık diğer platformlardan oyuncuları seçip eşleşme imkanını ortaya çıkarabilecek. Bu sistem aynı zamanda çevrimiçi dostluk maçlarını, FUT Draft’larını ve bire bir maçları da kapsıyor.

FIFA 23 ayrıca, kademe tabanlı saha seçimi, animasyonlu saha kupaları ve daha fazlası gibi yeni kişiselleştirme seçeneklerini de beraberinde getiriyor. Bu yıl FUT’a bir Dünya Kupası modu da gelecek, ancak geliştiriciler şimdilik bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermiş değiller. Bu yenilik ile ilgili yakında daha fazla güncelleme gelmesini bekliyoruz.

Son olarak EA Sports tarafından yayınlanan Ultimate Team fragmanını aşağıdan izleyebileceğinizi belirtelim.