Anasayfa Makale Huawei MatePad Paper – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MatePad Paper – Öne Çıkan Özellikler

HUAWEI MatePad Paper

Huawei önemli teknolojilerden biri olan E-Mürekkep ekranları en yeni cihazlarından biri olan Huawei MatePad Paper’da kullanarak önemli bir trendin önünü açıyor. Standart LCD, TFT ve AMOLED ekranlardan farklı olarak, MatePad Paper, kullanıcılara gerçek bir dijital not defteri ve e-kitap okuyucu sunmayı amaçlıyor.

MatePad Paper – E-Mürekkep Teknolojisi Nasıl İşler?

MIT çıkışlı bilim insanları tarafından geliştirilen ve patenti alınan bu teknoloji, dijital ekranların gerçek kağıt benzeri bir his vermesini sağlayabiliyor. Çünkü Elektronik mürekkep gerçekten de görüntüyü renk pigmentlerinden oluşturuyor. Ekran katmanları arasında milyonlarda mikro kapsül içerisinde ayırıcı bir sıvı ile birbirilerinden ayrı duran siyah ve beyaz renk pigmentleri bulunuyor. Beyaz renk pigmentleri (+) pozitif yüklüyken, siyah pigmentler ise (-) yüklü. Ekrana gönderilen sinyaller bu iki pigment grubundan birinin yukarı çıkmasını sağlıyor ve bu şekilde milyonlarca kapsül bir araya gelerek ekranda yazılar ve şekiller ortaya çıkarıyor. 

Huawei MatePad Paper’ın ekranı bu açıdan çok önemli. 10.3 inçlik çok geniş bir ekran alanını E-Mürekkep ile görmek büyük avantaj. Ayrıca MatePad Paper ekranı 1872×1404 piksel çözünürlüğe ve 227ppi piksel sıklığına sahip. Gün ışığında ve aydınlık ortamlarda tıplı kitap/dergi sayfaları gibi rahatça ekranı görebiliyorsunuz. Işığın azaldığı ortamlar içinse cihazın arka aydınlatmasını açarak yine konforlu bir kullanım elde ediyorsunuz.

Ergonomi açısından güçlü olmasının yanı sıra aynı zamanda çok ince bir tabletten bahsediyoruz. Koruyucu kılıfıyla beraber kolayca bir defter gibi yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Bir defterden farklı olarak, MatePad Paper ile günün gelişmelerini öğrenebilir, internette dolaşabilir ve kitap okuyabilirsiniz. İnternet ortamında elde ettiğiniz dijital kitaplar ve PDF’leri aynı bir kitap gibi görüntüleyebilirken, üzerlerinde not almanıza ya da doğrudan boş bir sayfada metin yazmanıza olanak sağlıyor.

MatePad Paper – Donanım Özellikleri

HUAWEI MatePad Paper aslında bir tablet. MatePad serisinde yer alan MatePad Paper, tıpkı bir tablet gibi donanımlara sahip. Ürünün kalbinde HUAWEI tarafından tasarlanan Kirin 820E çipset yer alıyor. Bu çipsete eşlik eden 8 adet çekirdek var. Bunlar 1 adet 2.22 GHz hızında çalışan Cortex-A76, 3 adet 2 GHz hızında çalışan Cortex-A76 ve 4 adet 1.84 GHz hızında çalışan Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşuyor.

HUAWEI MatePad Paper için depolama oldukça önemli. Dijital kitaplarınız, notlarınız ve PDF belgelerinizi tablet üzerinde depolayabilirsiniz. HUAWEI, bu sebeple cihazda 64 GB depolama alanı sunmuş. Cihazın RAM kapasitesi ise 4 GB. 64 GB günümüzde diğer tabletler için çok büyük bir alan olmasa da, genellikle belge üzerinden görüntüleme ve işlem yaptığınız MatePad Paper için son derece geniş bir depolama alanı diyebiliriz.

Ayrıca MatePad Paper, diğer yeni MatePad serisi ürünler gibi HarmonyOS ile çalışıyor. HarmonyOS 2 sürümü bulunan cihaz, özel bir arayüzle geliyor. Bu arayüz daha sade ve tıpkı bir kitap okuyucu gibi dizayn edilmiş.

HUAWEI’nın kitap okuma ve not alma tableti, 3625 mAh lityum iyon pile sahip. Bu pil 10V gerilimde 2.25A güç alabiliyor. Yani 22.5W hızlı şarj desteği sunuyor.

HUAWEI MatePad Paper verimlilik odaklı, düşük enerji tüketimli bir işlemciye sahip olsa da desteklediği kablosuz bağlantı teknolojileri oldukça güncel. Kitap indirmeleriniz için yüksek indirme hızlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu sebeple MatePad Paper Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax) desteğiyle birlikte geliyor. Ayrıca cihaz bunun yanında Bluetooth 5.2 (BLE) desteğine de sahip. Cihazın kablolu bağlantı tarafında da OTG desteği dikkat çekiyor. Type-C porta sahip okuma tabletinde USB standardı USB 2.0 iken, PC ile veri senkronizasyonu (HiSuite ile) da destekleniyor.

HUAWEI’nin cihazı normal bir tablette bulunan donanımlara sahip demiştik. Bu durum çevre bileşenlerinde de geçerli. Tablet, üzerinde 2 adet hoparlör ve 4 adet mikrofon bulunduruyor. HUAWEI Histen 7.0 Sound Effect desteğiyle gelen ürünün ayrıca ekran yansıtma desteği de mevcut.

Gelelim tabletin fiziksel özelliklerine. 10.3 inç ekrana sahip tabletin yüksekliği 225.2mm, genişliği 182.7mm ve kalınlığı da 6.65mm. Cihazın ağırlığı ise 360 gr (batarya dahil). Ayrıca tablet, üzerinde not almak için 2. nesil HUAWEI M-Pencil desteğiyle birlikte geliyor.

HUAWEI’nin yeni ürünü MatePad Paper, HUAWEI Online Mağaza üzerinden 7.999 TL’ye satılıyor.