Anasayfa Haber Intel Arc A380, Overclock ile 3.1 GHz Hıza Erişti

Intel Arc A380, Overclock ile 3.1 GHz Hıza Erişti

YouTuber ScatterBencher overclock çalışmalarına devam ederken bu kez Intel cephesine el attı. HWBot’taki MassMan ile tanınan hız aşırtma uzmanı, Intel Arc A380 ekran kartını 3.1 GHz gibi yüksek bir frekansa taşımayı başardı. Bu frekans hızı, stok hızlara kıyasla %55’lik bir artışı temsil ediyor ve fabrika çıkışlı örneklerin çok daha üzerinde.

OC uzmanı sonuçları Twitter’da paylaşırken detaylardan pek fazla değinmedi. Ancak “2 adım ileri, 1 adım geri” şeklindeki açıklamasıyla izlediği yolu anlattı. GPU-Z ve HWiNFO ekran görüntülerinde 3.1 GHz’lik saat hızlarını görebiliyoruz. Ancak raporlanan 17.4 W’lık güç çekici çok anlamsız. Bu da ScatterBencher’ın Arc A380 üzerinde çeşitli modlamalar yaptığını gösteriyor. Bunun kesinliği yok, ancak yapılan modla birlikte muhtemelen üretici tarafından belirlenen güç sınırları ortadan kalktı.

Intel Arc A380 Overclock 3.1 GHz

Aslında geçtiğimiz ay farklı bir hız aşırtma denemesi görmüştük ve oyun testlerinde %60’a varan performans kazançları sağlanmıştı. Görünüşe bakılırsa Arc A380’in güç sınırları performansı büyük ölçüde kısıtlıyor. Bu küçük GPU kesinlikle güç tüketiminden kaçınıyor. Ek ayarlamalar yapıldığında ise çok daha yüksek performans hızları sunabiliyor.

Overclock yapıldı yapılmasına lakin herhangi bir kıyaslama göremedik. Açıkçası 3.1 GHz’lik hız aşırtma işleminin oyunlara etkisini görmek isterdik.