Anasayfa Haber Apple, Uygulamalarda Daha Fazla Reklam Gösterecek

Apple, Uygulamalarda Daha Fazla Reklam Gösterecek

Apple uygulamaları reklam

Apple’ın yakında iOS, iPadOS ve MacOS platformlarındaki birinci taraf uygulamalarında reklam sayısının artırabileceği ileri sürüldü. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın reklamcılık işini genişletmek istediğini ve arama tabanlı öneriler görüntüleyen Apple Haritalar’da dahili olarak yeni bir reklam modelini zaten test ettiğini bildiriyor.

Apple şu anda App Store, Haberler ve Hisse Senetleri uygulamalarında ve TV+ platformunda reklam gösteriyor. Geliştiriciler, uygulamalarının App Store’daki belirli arama sayfalarında tanıtılmış olarak görünmesi için Apple’a ödeme yapabilecek. Haberler ve Hisse Senetleri uygulamalarının içindeki reklamlar, web sitelerine benzer şekilde tam banner’lar olarak görünecek. Apple TV+ ayrıca MLB Friday Night Baseball için reklamlar gösterecek.

Apple’ın iOS 14.5 ile kullanıma sunduğu Uygulama İzleme Şeffaflığı (ATT) özelliği, geliştiricilerin reklam kazançlarını önemli ölçüde etkiledi. ATT, kullanıcılara geliştiriciler tarafından hedeflenen reklamları görüntülemek için kullanılan izleme araçlarını devre dışı bırakma seçeneği sunuyor.

Bu yılın başlarındaki bir Financial Times haberine göre, Apple’ın uygulama izleme politikası sosyal medya platformlarına yaklaşık 10 milyar dolara mal oldu. Pazar araştırma şirketi Omdia’nın verilerine göre, Apple’ın gelir kazancı ise 2021’de 3,7 milyar dolara yükseldi.