Anasayfa Haber GeForce “GTX” 2080 Prototipi İnternette Satışa Çıktı

GeForce “GTX” 2080 Prototipi İnternette Satışa Çıktı

Reddit kullanıcısı ascendance22, eBay’den “GTX” markasını taşıyan bir GeForce 20 serisi ekran kartı prototipi satın aldı. GeForce GTX 2080 örneği, GPU-Z görüntüsünde “RTX 2080” olarak tanımlanıyor ve aynı TU104 GPU’ya sahip görünüyor. Ayrıca kartın perakende sürüm ile aynı performansı sunduğu belirtilmiş.

İnternet ortamında böyle bir prototip görmek neredeyse imkansızdır. NVIDIA her zaman bu tür örnekleri gizli tutar. eBay satıcısı GeForce GTX 2080’i GeForce RTX 2080’in mühendislik örnekleri olarak 360 dolardan satıyor. Aslında geçmişte GTX 1180 gibi bir ekran kartının piyasaya çıkacağına dair söylentiler vardı. Yıllar sonra satışa çıkan GTX 2080 örneği ise piyasaya resmi olarak hiç çıkmamış, fikirde kalan Turing ekran kartı olabilir.

NVIDIA muhtemelen GTX 1660 Ti’nin ötesinde bir GTX ekran kartı serisi duyurmayı planlıyordu. Bu kartlar RT çekirdeklerinden yoksun olacaktı ve Turing mimarisiyle birlikte yine yüksek performanslar sunacaktı. Işın izleme teknolojisine sahip olmayan, daha uygun fiyatlı GTX 1000 ekran kartları oyunseverler için harika seçenekler sunabilirdi. Görünüşe göre NVIDIA zamanında bu düşüncelerinden vazgeçmiş.