Anasayfa Haber Android 13, Pixel Akıllı Telefonlar İçin Çıktı

Android 13, Pixel Akıllı Telefonlar İçin Çıktı

Android 13 Pixel

Android 13, beta sürümünden çıkarak Google Pixel akıllı telefonlar için dağıtılmaya başladı. Samsung, ASUS, Nokia (HMD), Motorola, OnePlus, Oppo, Sony, Xiaomi gibi markaların akıllı telefonları da bu yılın sonlarında güncellemeyi almaya başlayacak.

Android 13 mobil işletim sistemi daha ayrıntılı gizlilik kontrolleri, yeni bir fotoğraf seçici, Bluetooth LE ses ve daha fazlasını getiriyor. Şirketin Material You tema oluşturucusundan daha fazla kişiselleştirme isteyenler, ek özelleştirilmiş uygulama simgelerine de kavuşacak.

Daha ilgi çekici yeniliklerden biri, mesajlaşma uygulamalarınızı Chromebook’unuza yayınlamanıza olanak tanıyan mesajlaşma uygulaması akışı. Böylece arkadaşlarınızla dizüstü bilgisayarınızda sohbet edebileceksiniz. Google, bunun Mesajlar “ve diğer favori mesajlaşma uygulamalarınızın çoğuyla” çalıştığını söylüyor. Şirket, yakında bir URL, resim, metin veya video gibi içeriği Android telefonunuzdan kopyalayıp tabletinize yapıştırabileceğinizin de altını çiziyor.

Kilit ekranındaki güncellenmiş medya oynatma kutusundaki hareketli ilerleme çubuğu ve QR kod tarayıcı kısayolu gibi Android 13’ü yenilenmiş hissettiren çok sayıda kayda değer dokunuş var. Daha büyük ekranlı cihazlarda gezinmeyi daha sezgisel hale getirmek için tasarlanan Android’in L sürümüne birçok başka iyileştirme de geliyor.

Ayrıca üçüncü taraf kamera uygulamalarında HDR video özelliği, Google’ın ekran okuyucusu Talkback için braille ekran desteği ve medya çıkışı değiştirici bir güncelleme de diğer detaylardan.