Anasayfa Haber NVIDIA Ekran Kartı Fiyatları Ağustos Sonuna Kadar Düşecek

NVIDIA Ekran Kartı Fiyatları Ağustos Sonuna Kadar Düşecek

RTX 3080 ve 3090 Çıkış Tarihi

AMD ve NVIDIA ekran kartı fiyatları yılın başından itibaren kademeli olarak düşüş gösteriyor. Hatta son birkaç ay içinde düşüşler daha sert olmaya başladı. Bu özellikle NVIDIA için endişe verici zira şirketin çok fazla çip sipariş ettiği ve Turing GPU’ları satın alacak çok az müşteri olduğu belirtilmişti.

Tedarik zinciri kaynaklarından aldığı bilgilere atıfta bulunan iki Çinli haber kuruluşu, GeForce RTX 3000 serisi ekran kartlarının ay sonuna kadar çok daha düşük fiyatlara gerileyeceğini iddia ediyor. Aslında kısa süre önce şirket satışlarının düştüğünden bahsetmiştik. CEO Huang, fiyatları düşürmek için üretim ortaklarıyla birlikte çalıştıklarını söylemişti.

Söylentilere bakılırsa AMD de benzer eylemler planlıyor. ZOL, AMD’nin yanı sıra NVIDIA’nın GPU fiyatlarını önemli oranlarda daha agresif adımlar atacağını bildirdi:

“Tedarik zincirinden gelen bilgilere göre NVIDIA, AMD’ye kıyasla daha agresif adımlar atarak Ağustos sonunda ekran kartı fiyatlarını aşağı çekecek.”

Şimdilik kart modelleri veya indirim oranları hakkında hiçbir ayrıntı yok. Umuyoruz ki fiyat düşüşleri RTX 3060 ve RTX 3070 gibi daha çok tercih edilen modelleri de etkiler.