Anasayfa Haber Xiaomi Smart TV 5A Pro Piyasaya Sürüldü

Xiaomi Smart TV 5A Pro Piyasaya Sürüldü

Xiaomi Smart TV 5A Pro

Xiaomi, yeni bir akıllı televizyon duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, Smart TV 5A Pro televizyon serisine ait yeni bir düşük bütçeli akıllı TV’yi kullanıcıların beğenisine sunuyor. Piyasaya sürülen cihaz, aynı zamanda Xiaomi Smart TV 5A serisi altındaki ilk 32 inç TV olma özelliğini taşıyor.

Şirketin yeni 32 inç TV’si Realme, OnePlus, VU ve diğer üreticilerin akıllı TV’leriyle rekabet edecek. Şirketin en son piyasaya sürülen ürünü Xiaomi Smart TV 5A Pro, HD panel ile birlikte geliyor ve PatchWall 4 UI tabanlı Android 11 işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Xiaomi Smart TV 5A Pro 32, 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip 32 inç HD ekran, 178° görüş açısı, 60Hz yenileme hızı, %85 NTSC renk gamı, %92 DCI-P3 ve her görselliğe ekstra renk, kontrast ve derinlik katan Vivid Picture Engine teknolojisiyle birlikte geliyor. Bununla birlikte, ürünün kutusunda duvar montaj aparatı bulunmuyor.

Smart TV 5A Pro
Xiaomi Smart TV 5A Pro

Yeni akıllı televizyon, toplam 24W ses çıkışına sahip iki hoparlörlü bir kurulumu beraberinde getiriyor ve Dolby Audio, DTS:X ve DTS Virtual: X desteği sunuyor. Akıllı televizyon ayrıca, Android 11 TV OS ve Xiaomi’nin IMDb Entegrasyonu, evrensel arama, 300’den fazla canlı kanal, ebeveyn kilitli çocuk modu, akıllı öneriler, Mi Home, 15’ten fazla dil ve kullanıcı merkezi gibi özellikler sunan kendi PatchWall 4 kullanıcı arayüzünü de kullanıcılarına sunacak.

Cihaz, Bluetooth 5.0 ve çift bant Wi-Fi 2.4GHz/5GHz Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2×2 MIMO) özelliklerine de sahip olacak. Akıllı TV, Mali G31 MP2 ekran kartıyla birlikte dört çekirdekli Cortex A55 CPU barındırıyor. Cihazın içinde 1.5 GB RAM ve 8 GB depolama alanı mevcut. Televizyon, yerleşik Chromecast, Google Play Store, Google Asistan, iki HDMI portu, iki USB portu, bir ethernet portu, bir AV ve bir 3,5 mm jak gibi diğer özellikleri de beraberinde getiriyor. TV ayrıca ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) ve ARC’yi (Dolby Atmos Pass-through) de desteklemekte.

Son olarak televizyonun halihazırda Mi.com, Amazon ve Flipkart üzerinden satışa sunulduğunu belirtelim.