Anasayfa Haber Bülten Red Hat, OpenShift Platform Plus’ın Yeni Sürümüyle Hibrit Buluttaki Tutarlılığı ve Yönetimi...

Red Hat, OpenShift Platform Plus’ın Yeni Sürümüyle Hibrit Buluttaki Tutarlılığı ve Yönetimi İyileştiriyor

Red Hat

Son versiyonda yer alan yeni özellikler Kubernetes yığınını daha da basitleştirerek veri merkezinden sınıra ve çoklu genel buluta kadar birçok alanda uygulama geliştirme ve yönetim süreçlerini iyileştiriyor ve bir standarda sahip olmasını sağlıyor.

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat Inc., Red Hat OpenShift Platform Plus’ın temel Kubernetes platformundan çok daha fazlası olmasını sağlayan ve içerisinde depolama ve yönetim gibi birçok alanı kapsayan yeni özelliklere ve imkanlara sahip son sürümünü tanıttı. Bu yeni sürüm, Red Hat OpenShift Platform Plus’ı geleneksel veri merkezi, ayrıştırılmış sınır operasyonları ve çoklu genel bulut ortamları gibi farklı kurumsal BT senaryolarında çalışabilmesini sağlayan tek bir Kubernetes platformu haline getiriyor.

Gartner®, The Innovation Leader’s Guide to Navigating the Cloud-Native Container Ecosystem isimli raporunda “şirketlerin farklı kullanım alanlarında tutarlı bir platformla standartlaştırma çabası olduğundan” bahsediyor. Şirketler gelişen ihtiyaçlara göre uygulamalarının çalışma alanlarını genişletiyor ve Kubernetes’ten güç alan bulut platformları da açık hibrit bulut altyapısında çalışabildiği gibi bu temel üzerinde birçok iş yükünün ve uygulamanın çalışabilmesini sağlıyor.

Red Hat OpenShift Platform Plus, şirketlerin dönüşen BT’lerinin bir standarda sahip olabilmesi için tutarlı bir temel sağlayacak şekilde geliştirildi. Son sürümde yaşam döngüsü boyunca uygulamaların Kubernetes kümelerinde daha kolay geliştirilebilmesi, korunabilmesi ve yönetilebilmesi için gereken araçlar bulunuyor. Yeni sürümün bünyesindeki teknoloji güncellemeleri arasında aşağıdakiler yer alıyor.

  • Red Hat OpenShift 4.11
  • Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.6
  • Red Hat OpenShift Data Foundation 4.11

Hibrit bulutta çalışan iş yükleri için kapsamlı bir platform

Şirketler işletim sisteminin ölçeğini büyüttükçe bu farklı yapılar arasındaki tutarlılık ihtiyacı da artıyor. Kubernetes 1.24’ü ve CRI-O 1.24 çalıştırma arayüzünü temel alan Red Hat OpenShift 4.11, kurumsal Kubernetes’in açık hibrit bulutta ihtiyaç duyulan her yerde daha kolay kullanılabilmesi için tasarlandı.

Red Hat OpenShift’in en yeni sürümü, şirketlerin OpenShift’i doğrudan AWS ve Azure gibi büyük genel bulutların pazar alanlarından yükleyebilmesini sağlıyor. Böylece şirketler OpenShift’i çalıştırırken daha fazla esnekliğe sahip olabiliyor ve BT ekipleri de dinamik teknoloji gerekliliklerini daha iyi karşılayabiliyor.

Red Hat OpenShift 4.11’deki yeni özellikler ve imkanlar arasında aşağıdakiler yer alıyor.

  • Pod Security Admission entegrasyonu, kullanıcıların Kubernetes bölmelerini farklı izolasyon seviyesinde ayırmasını sağlıyor ve bölmelerin daha net ve tutarlı bir şekilde davranması mümkün oluyor.
  • Nutanix için yükleyicide yer alan altyapı (Installer provisioned infrastructure, IPI) desteği ile kullanıcılar, desteklenen Nutanix sanallaştırılmış ortamlarda OpenShift’i tamamen otomatik, entegre bir şekilde ve tek tıkla yükleyebiliyor.
  • Ayrıştırılmış konteynerlerdeki ek mimarilerde ayrıştırılmış konteynerleri AWS ve tek nodlu OpenShift’te çalıştırma özelliği yer alıyor. Ayrıştırılmış konteynerler, ağ sınırının en uzak noktasında bile iş yükleri için opsiyonel ve ek bir ayrıştırma katmanı sağlıyor.

Hibrit ortamlarda iyileştirilmiş gözetim ve uyumluluk

Birbirinden farklı iş yüklerini yönetmek için genellikle ek gözetim ve yönetim imkanı gerekiyor. Kullanıcıların sınır bilişim alanlarında sürekli büyüyen konteyner filolarını daha iyi yönetebilmeleri için Red Hat OpenShift Platform Plus’ın bir parçası olan Red Hat Advanced Cluster Management 2.6’da bekleme süresinin yüksek, bant genişliğinin de az olduğu durumlarda daha erişilebilir olmasını hedefleyen yeni özellikler bulunuyor.

Tek bir Red Hat Advanced Cluster Management merkez kümesiyle 2.500’e kadar tek nodlu OpenShift kümesi hizmete alınabiliyor ve yönetilebiliyor. Bunların hepsi sınır bilişim alanlarında el değmeden yapılabiliyor. Ek olarak Red Hat Advanced Cluster Management 2.6, uzaktan operasyonların daha iyi gözlemlenebilmesi için tek nodlu ve küçük iş yükleri için özel olarak tasarlanmış sınır metrikleri-toplayıcıları yer alıyor.

Red Hat Advanced Cluster Management aynı zamanda önemli araçlarla yeni entegrasyonlar sunarak kullanıcılara mevcut iş yüklerini kullanmaya devam etme esnekliği sunuyor. Önemli entegrasyonlar arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Tüm yapı boyunca uygulamaların otomatik olarak görüntülenebilmesi ile uygulama yapıları daha kapsamlı bir şekilde gözlemlenebiliyor ve uygulamalar doğrudan OpenShift üzerinden görüntülenebiliyor.
  • Henüz teknoloji öngösterimi aşamasında olan Red Hat Ansible Automation Platform üzerinden küme yönetimiyle Ansible kullanıcıları Red Hat Advanced Cluster Management’ı dahili bir şekilde kullanabiliyor.
  • Henüz teknoloji öngösterimi aşamasında olan Kyverno PolicySet ile entegrasyonu ile kullanıcılar Kubernetes ilkelerini daha iyi yönetebilmek için daha fazla seçeneğe sahip oluyor.

Modern iş yükleri için tasarlanmış veri hizmetleri ve kalıcı depolama

Şirketler sistemlerini hibrit buluta taşırken dayanıklılık önemli bir endişe haline geliyor. Olası bir hatada veri kaybını ve şirkette yaşanabilecek aksamaları en aza indirmek amacıyla Red Hat OpenShift Data Foundation 4.11’de veri koruması için OpenShift API bulunuyor. Operatör temelli uygulama programlara arayüzü (API), uygulamaları ve verileri yedeklemek ve kurtarmak için dahili veya hibrit buluttaki mevcut veri kurtarma uygulamalarıyla kullanılabiliyor.

Ayrıca Red Hat OpenShift Data Foundation, Red Hat Advanced Cluster Management üzerinden çoklu küme görüntüleme özellikleri sunuyor. Böylece çoklu kümeler tek bir küme veri yönetimi üzerinden görüntülenebiliyor ve farklı ortamlardaki kümelerin yönetimi tek bir araç üzerinde birleştiği için operasyonel maliyetler de azalıyor.

Erişilebilirlik

Red Hat OpenShift 4.11 ve Red Hat OpenShift Data Foundation 4.11 genel erişime açık. Red Hat Advanced Cluster Management 2.6’nın ise ağustos ayının ilerleyen günlerinde erişime açılması planlanıyor.

Red Hat Platformlar İş Grubu Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Joe Fernandes, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Şirketler daha iyi ve daha dinamik kullanıcı deneyimi sunmak için modern uygulamalara yönelirken veri merkezindeki geleneksel uygulamalarda veya sınırda ve çoklu genel bulutta yer alan konteynerleştirilmiş iş yüklerinde tutarlılık sağlayan bir platforma ihtiyaç duyuyor. Red Hat OpenShift Platform Plus, duyurduğumuz güncellemelerle ve iyileştirilmiş yönetim, veri dayanıklılığı ve daha güçlü güvenlik için kapsamlı entegre araç setiyle bu tutarlı temeli sağlayacak konumda yer alıyor.”