Anasayfa Haber Xiaomi 13 Serisi Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi 13 Serisi Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi Xiaomi 13, daha dar çerçevelere sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Yeni Xiaomi 13 serisi dar çerçevelere sahip olabilir. Duyumcu haberinde ayrıca serinin üzerinde delik bulunan 2K çözünürlüklü LTPO ekrana sahip olabileceğini belirtiyor. Telefonlar ayrıca göz koruyan karartma teknolojisine de sahip olabilir. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi serisinin Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro olmak üzere iki telefon içereceği söyleniyordu. Her iki telefonun da bu yıl Kasım ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bir başka raporda ise Xiaomi 13 serisinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC olduğu söylenen SM8550 yonga seti barındırabileceği belirtilmişti.

Digital Chat Station Çin mikroblog platformu Weibo aracılığıyla Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının düz ve kavisli ekranlarının nispeten dar çerçevelere sahip olabileceğini ifade ediyor. Bilgi kaynağı, bunun iki akıllı telefonda da yeni bir “paketleme teknolojisi” kullanılmasından kaynaklanabileceğini de sözlerine ekliyor. Haberde hangi akıllı telefonun düz ekrana, hangi telefonun kavisli ekrana sahip olacağından ise bahsedilmemiş.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi 12 Pro

Akıllı telefonların ayrıca ekran üzerinde selfie kamerasını barındırması beklenen ortalanmış bir adet delikli bölmeye sahip olacağı söyleniyor. Bilgi kaynağına göre telefon, göz koruyan karartma teknolojisine sahip 2K çözünürlüklü LTPO ekrana sahip olacak. 2K çözünürlüklü ekranla ilgili ortaya çıkan yeni bilgi önceki raporlarla da paralellik gösteriyor.

Bir başka rapora göre telefonların BYD tarafından üretilen seramik bir arka kapakla piyasaya sürülebileceğinden de bahsedilmiş. Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro’nun Android 13 üzerinde çalışacağı ve bu yıl Kasım ayında piyasaya sürüleceği de ek bilgilerden.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor ise Xiaomi 13’ün tek hücreli bir batarya ile 100W kablolu hızlı şarj özelliği sunmasını sağlayacak IC’ye sahip olabileceğini vurgulamıştı. Akıllı telefonun ayrıca nispeten daha etkili güç yönetimi için Surge P1 çipinin yükseltilmiş bir versiyonuna sahip olacağı da bildiriliyor.