Anasayfa Haber Xiaomi 12T Pro, Google Play Console’da Listelendi

Xiaomi 12T Pro, Google Play Console’da Listelendi

Xiaomi

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu 12T Pro, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 çipset ile birlikte yakın zamanda piyasaya sürülecek.

Xiaomi’nin 12T serisini yakında küresel pazarlarda piyasaya süreceği belirtiliyor. Şirket yaklaşmakta olan Xiaomi 12T serisinin lansman tarihi ile ilgili resmi bir açıklama yapmış değil. Xiaomi 12T ve 12T Pro 5G adlı iki premium akıllı telefonun Eylül veya Ekim 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Kesin lansman tarihinin ise yakında açıklanması muhtemel.

Xiaomi 12T Pro 5G’nin Çin’de piyasaya sürülen Redmi K50 Extreme Edition / K50 Ultra’nın yeniden adlandırılmış bir versiyonu olduğu iddia edilmiş. Bununla birlikte, akıllı telefon kamera bölümünde bazı değişiklikler barındırıyor. Telefon, şirketin gerçekleştireceği resmi lansman öncesinde Google Play Console listesinde görüntülendi. Xiaomi 12T Pro, şirketin piyasaya süreceği yeni bir birinci sınıf cihaz olma özelliğini taşıyor. Cihazın bu yılın sonlarına doğru Xiaomi 11T Pro’nun halefi olarak satışa sunulması bekleniyor. 12T Pro’nun özellikle performans ve kamera bölümlerinde birçok yükseltme alacağı belirtilmiş. Google Play Console’daki listeleme de cihaz ile ilgili bazı önemli detayları doğrular nitelikte.

Xiaomi 12T Pro

Öncelikle, cihazın kapağının altında Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC modelinin bulunduğunu belirtelim. Bu çipset, Adreno 730 GPU ile eşleştirilmiş şekilde kullanıma sunulacak. Akıllı telefon kutudan çıktığı haliyle Android 12 tabanlı MIUI 13 işletim sistemiyle birlikte geliyor. Liste ayrıca telefonun 1220 x 2712 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olduğunu ortaya koyuyor. Şayet cihaz gerçek anlamıyla K50 Ultra modelinin yenilenmiş bir versiyonuysa, 1,5K çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızı desteğine sahip 6,67 inç AMOLED ekranı barındırıyor olabilir. Xiaomi 12T Pro aynı zamanda ekran içi parmak izi tarayıcısı, Dolby Vision desteği ve 20MP ön kamera için merkezi olarak hizalanmış delikli bir ekran tasarımı ile gelecek.

Cihazın arka kısmında ise 200MP Samsung HP1 sensörlü üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Redmi K50 Ultra modelinde ise 108MP’lik bir sensörün bulunduğunu hatırlatalım. 12T Pro 5G ayrıca 8MP ultra geniş kamera ve 2MP makro kameraya sahip olacak. Cihaz, kutusundan 120 W hızlı şarj desteği ile 5000 mAh batarya barındıracak şekilde çıkıyor. 12T Pro’nun 12GB’a kadar RAM ve 256GB dahili depolama alanı ile piyasaya sürülmesinin beklendiğini de belirtelim.