Anasayfa Haber NVIDIA, RTX 4000 Serisine Ait İlk Detayları Eylül Ayında Verecek

NVIDIA, RTX 4000 Serisine Ait İlk Detayları Eylül Ayında Verecek

RTX 30

Son dönemde satışları bir hayli düşen NVIDIA, yakında Ada Lovelace mimarisini duyurmaya hazırlanıyor. NVIDIA CEO’su Jensen Huang, yeni nesle geçmeden önce mevcut stokları eritmek için bazı yollar deniyor. Huang, isim vermese de yaklaşmakta olan RTX 4000 serisini ‘heyecan verici’ olarak nitelendirdi. Ancak Ampere ailesinin şimdiye kadar geliştirdikleri en popüler GPU serisi olduğunu da belirtti.

NVIDIA CEO’su nihayet şirketin GeForce RTX 3000 serisinde yaşanan “aşırı envanter” sorunuyla mücadele ettiğini doğruladı. Ana sorun envanter değil, özellikle Çin veya ABD dışındaki bölgelerde yapılan fiyatlandırmalar. ABD ve Avrupa pazarındaki indirimlerden zaman zaman bahsediyoruz. Çin pazarı ise madencilikte kullanılan ekran kartlarıyla dolup taştı. Diğer bölgelerde ise durum her zaman böyle değil. Çeşitli bölgelerde kartların liste fiyatından daha ucuza satıldığını görüyoruz, ancak maalesef ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede durum farklı.

Jensen Huang, şirketin yeni nesle hazırlanırken fiyatlandırma pozisyonunu değiştirmek için ortaklarla birlikte çalıştığını doğruladı. Ancak şimdiye kadar resmi fiyat indirimleri hakkında bir haber gelmedi.

Daha da önemlisi Jensen, önümüzdeki ay düzenlenecek GTC etkinliğinde yeni nesil GPU’lar hakkında bilgiler vereceğini doğruladı. Yani Ada Lovelace mimarisi ve RTX 4000 serisi hakkında ilk kez resmi bir kelime duyacağız:

Önümüzdeki birkaç ay içinde bunu aşacağız ve yeni mimarimizle gelecek yıla gireceğiz. Önümüzdeki ay GTC’de size bundan daha fazlasını anlatmak için sabırsızlanıyorum.

3D grafikleri ve oyunları yeniden icat eden RTX’in yeni gelişmelerini paylaşacağımız gelecek ayki GTC konferansını sabırsızlıkla bekliyorum.