Anasayfa Haber Yeni Windows Outlook Uygulaması Gmail Desteği Alıyor

Yeni Windows Outlook Uygulaması Gmail Desteği Alıyor

Microsoft’un Windows 11 ve Windows 10 için ‘One Outlook’ projesini geliştirmekle meşgul olduğunu yazmıştık. Tam teşekküllü masaüstü uygulamasının aksine, yeni Outlook uygulaması Outlook.com’un üzerine inşa edildi ve bir PWA (Aşamalı Web Uygulaması) olarak geliyor. Microsoft, yeni e-mail uygulamasında performansı optimize etmeye odaklanıyor. Böylelikle alt seviye cihazlar için daha iyi bir deneyim sağlanmasını bekliyoruz.

Yazılım devi, yeni Outlook uygulamasını 17 Mayıs’ta kullanıma sunmaya başladı. Kullanılabilirlik ilk etapta Microsoft 365/Office 365 iş ve eğitim hesaplarıyla sınırlıydı. Birkaç gün önce şirket, ücretsiz kullanıcılar da dahil olmak üzere kişisel hesaplar için yeni Outlook desteği sunmaya başladı. Kişisel hesap desteği birkaç haftadır bazı kullanıcılara ulaşmıştı ve şimdi daha fazla test kullanıcısına sunuluyor.

Önemli habere gelince, yeni Outlook uygulamasında artık Gmail, Yahoo ve diğer kişisel hesapları kullanmak mümkün. Bir Microsoft kaynağı, birkaç hafta içinde yeni uygulamanın daha geniş kitlelere ulaşacağını ve bu yıl daha fazla özelliğin geleceğini söyledi.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Outlook’un yeni uygulaması mevcut web sitesine çok benziyor. UWP uygulamasından önemli ölçüde daha iyi çalışırken mesaj hatırlatıcıları, takvim veya yapılacaklar gibi sayfalar yeni özellikler kazanıyor. Outlook.com, Gmail ve diğer IMAP hesapları için destek artık mevcut olsa da, çoklu hesap entegrasyonu ve çevrimdışı destek gibi özellikler şu anda geliştirme aşamasında.