Anasayfa Haber Intel XeSS Teknolojisi Tüm Ekran Kartlarıyla Uyumlu Olacak

Intel XeSS Teknolojisi Tüm Ekran Kartlarıyla Uyumlu Olacak

Uzun bir süredir XeSS (Xe Super Sampling) teknolojisi hakkında sessiz kalan Intel, aylar sonra nihayet yeni detaylar sunmaya başladı. Her şeyden önce, XeSS teknolojisinin marka fark etmeksizin tüm modern ekran kartları tarafından destekleneceğini belirtelim.

Intel, mümkün olduğu kadar çok oyuna XeSS desteği sağlamak için oyun geliştiricileriyle birlikte çalıştığını söylüyor. Teknoloji devi ayrıca Arc A770 ekran kartının XeSS teknolojisi ile birlikte sunduğu performans rakamlarını açıkladı. Intel web sitesinde paylaşılan demoda 1440p çözünürlükte çalışan Shadow of the Tomb Raider’ı görüyoruz.

Xe Super Sampling dört kalite moduyla gelecek: Performans, Dengeli, Kalite ve Ultra-Kalite. Core i9-12900K işlemci ile birlikte hareket eden Arc A770, XeSS aktif değilken 46 FPS elde ediyor. XeSS teknolojisi devreye girdiğinde ise yapılan ayara göre kare hızları 87’ye kadar ulaşabiliyor.

Intel, XeSS performans modu aktif haldeyken Chivalry 2 veya Shadow of the Tomb Raider gibi oyunlarda %37’ye varan daha yüksek FPS değerleri vaat ediyor. Hitman 3 veya Ghostwire Tokyo gibi oyunlarda ise kare hızı iki katına kadar çıkabiliyor. Daha iyi görüntü kalitesi sunan dengeli mod, 1440p çözünürlükte yapılan testlere bakılırsa performansı %75’e kadar yükseltecek.

XeSS teknolojisinin Shader Model 6.4 destekli tüm GPU’lar tarafından desteklendiğini özellikle ekleyelim. Örneğin Maxwell (GTX 900 serisi) mimarisine dayanan eski nesil NVIDIA ekran kartları bile XeSS ile uyumlu olacak.

Intel ayrıca XeSS’nin 28 Ekim’de çıkacak olan Call of Duty Modern Warfare II’ye geleceğini doğruladı. İşte şu ana kadar onaylanan oyunların tam listesi:

  1. Call of Duty: Modern Warfare II
  2. Arcadegeddon
  3. Ghostwire Tokyo
  4. Vampire Bloodhunt
  5. Ghostbusters Spirits Unleashed
  6. Naraka Bladepoint
  7. Super People
  8. Gotham Knights
  9. DioField Chronicles
  10. Dolmen
  11. Chivalry II
  12. Redout II
  13. The Settlers
  14. Death Stranding: Director’s Cut
  15. The Rift Breaker
  16. Hitman III
  17. CHORVS
  18. Shadow of The Tomb Raider
  19. Anvil Vault Breakers