Anasayfa Video MSI Creator Z16P Profesyonel Dizüstü Bilgisayar İncelemesi

MSI Creator Z16P Profesyonel Dizüstü Bilgisayar İncelemesi

MSI Creator Z16P incelemesi

MSI Creator Z16P dizüstü bilgisayarı detaylı inceledik, kime hitap ediyor, neler yapabiliyor sorularının cevaplarını aradık.

Profesyonel içerik üretimi bilgisayar kullanıcılarının en fazla performansa ihtiyaç duyduğu alanlardan biri. Video, müzik ve fotoğraf işleme eskiden olduğu gibi küçük bir kesimin ilgi alanında değil. İnternetin gelişimi, içerik üretiminin de çok daha geniş bir kullanıcı kitlesinin ilgi alanına girmesine sebep oldu.

Eskiden içerik üretimi büyük bütçelere sahip şirketlerin ilgi alanındayken, pahalı ve özelleştirilmiş iş istasyonlarının da kurumsal satışı ön plandaydı. Ancak artık MSI gibi üreticiler gelişen teknolojiden de faydalanarak, küçük işletmelerin ve şahısların da bu amaçla kullanabilecekleri güçte bilgisayarları, dizüstü bilgisayar boyutlarında tüketiciye sunabiliyorlar. MSI Creator Z16P modeli de bu amaçla tasarlanmış bir bilgisayar.

Tebilon Fiyatı İçin Tıklayınız

Alüminyum Kasa

MSI Creator Z16P modelinin kasası tamamen alüminyum alaşımdan imal edilmiş. Bu sayede hem hafif, hem sağlam, hem de daha rahat soğuyan bir kasa üretmek mümkün olmuş. MSI bu modelin kullanımının sadece ofisle sınırlı kalmayacağını düşünmüş. Gerçekten de cihazı yanınızda taşımak ve sahada sıcağı sıcağına görüntü işlemek isteyen çok fazla içerik üreticisi var.

Bu sebeple ekranın tam 180 derece açılabilmesine de imkan tanınmış. Üstüne bir de dokunmatik özellikleri bulunan bu ekranı herhangi bir düz zemine açarak hızla çalışmak mümkün oluyor.

Kasada dikkat çeken bir diğer özellik de giriş/çıkış portlarının çeşitliliği. Yüksek hızlı portlardan yeterince mevcut. Ayrıca bir de tam boy hafıza kartı okuyucusu entegre edilerek, farklı kameralardan veri aktarılması mümkün kılınmış.

MSI Creator Z16P

Ekran Ve Klavye

Ekranın kendisi de 16 inçlik QHD+ (2560×1600) bir panel ve 165 Hz yenileme hızına sahip. 16:10 orana sahip bu ekran yüksek renk doğruluğu sağlıyor ve kalibrasyonu yapılmış olarak geliyor. Bu da içerik işleme için en önemli unsurlardan biri ve MSI Creator Z16P bu konuda kullanıcıyı üzmüyor.

Bir oyuncu bilgisayarı olmamasına rağmen MSI bu modelin klavyesinde de Steelseries tuş takımı kullanmayı tercih etmiş. Programlanabilir ARGB aydınlatmaya sahip olan bu tuş takımı, çalışma hissi ve hassasiyetiyle de gayet başarılı. Ayrıca nümerik tuş takımı da unutulmamış.

Klavyenin altında konumlanan touchpad ise hayli geniş ve hassas bir çalışmaya imkan tanıyor. Dokunmatik ekranla birlikte bu touchpad hayli hızlı ve hassas çalışmaya imkan tanıyor. Yine klavyenin altına yerleştirilen parmak izi okuyucu ile bilgisayarın veri güvenliği sağlanmış.

MSI Creator Z16P ekran özellikleri

Donanım Özellikleri

MSI Creator Z16P modeli Intel’in 12. nesil Core i9-12900H işlemcisiyle donatılmış. Bu işlemciye yüksek hızlı 32 GB DDR-5 RAM eşlik ediyor. Ayrıca veri depolama için bir de 2 TB NVMe SSD mevcut.

Ancak RAM ve SSD konusunda geliştirmeye çok müsait bir tasarım yapılmış. Bilgisayarın alt kapağını tutan 6 adet vidayı kolayca söküp, RAM ve SSD slotlarına kolayca ulaşmak mümkün. 2 RAM slotuna toplamda 128 GB RAM takmak mümkün. Aynı şekilde ikinci M.2 SSD yuvası da boş ve oraya da ek bir SSD takarak kapasite kolayca artırılabiliyor.

Görüntü işleme için ise Nvidia RTX3070Ti Max-Q ekran kartı, kendi 8 GB GDDR6 hafızasıyla donatılmış. Bu ekran kartı 8K video işlemeye imkan verecek kapasitede. Kararlı çalışma için Nvidia Studio sürücüleri kullanılıyor. Bu sürücüler özellikle eski iş istasyonlarının en önemli özelliği olan kararlı ve dengeli çalışmayı bunun gibi dizüstü bilgisayarlarda da sağladıkları için çok önemli.

MSI Creator Z16P iç yapısı

Sonuç Değerlendirmesi

MSI Creator Z16P modelinin detaylı performans testlerine de videomuzda yer verdik. Gördüklerimiz bizde çok iyi bir izlenim bıraktı. MSI bu modeli bir oyuncu bilgisayarı değil de, tam bir profesyonel iş bilgisayarı olarak tasarlamış. Ama işinizi bitirdikten sonra biraz oyun oynayıp rahatlamak isterseniz o da mümkün.

Fakat bu cihazın tüm donanım ve tasarım özellikleri onu çok ciddi bir iş yatırımı kılıyor. Profesyonel olarak içerik üretmek ve para kazanmak istiyorsanız, MSI Creator Z16P modeline göz atmanızda fayda var. Bir ultrabook kadar hafif değil, ancak bir masaüstü iş istasyonunun asla olamayacağı kadar taşınabilir bir cihaz. Buna rağmen MSI o incecik kasanın içine çok ciddi bir işlem gücünü sığdırmayı başarmış.