Anasayfa Oyun The Last of Us Remake İncelemesi (PS5)

The Last of Us Remake İncelemesi (PS5)

the last of us remake

PlayStation oyun konsollarının en ünlü oyun serilerinden biri olan The Last of Us Remake yenilenmiş grafikleri ve oynanış özellikleriyle bir kez daha karşımızda. İlk kez 2013 yılında oyuncularla buluşan orijinal The Last of Us aslına sadık bir remake projesiyle yeni nesil oyun konsollarına uyarlandı.

The Last of Us Part I Remake inceleme videomuzu izleyerek oyun hakkında genel bir fikir edinebilirsiniz.

The Last of Us Part I Remake – Öne Çıkan Özellikler

• PlayStation 5 için yeniden tasarlandı: Naughty Dog’un en son PS5™ motoru teknolojisi ile gelişmiş görsellik, DualSense™ kablosuz kontrol özellikleri ve daha fazlası eklenerek tepeden tırnağa tamamen yeniden tasarlandı.

• Hikayesine sadık bir yeniden yapım: The Last of Us’ın duygusal hikaye anlatımı ve unutulmaz karakterlerini deneyimlerken, Left Behind ile Ellie ve en yakın arkadaşı Riley’nin yaşamını sonsuza kadar değiştiren olayları keşfedin.

• Yepyeni bir deneyim: Aslına tamamen uygun olarak modernize edilmiş bir şekilde yeniden üretilen oyun mekaniği, iyileştirilmiş kontroller ve erişilebilirlik seçenekleriyle orijinal deneyim tamamen elden geçirildi. İyileştirilen efektler, yüz animasyonları, geliştirilmiş keşif ve kapışma ile kendinizi hikayeye kaptırın.

• The Last of Us Part I yeni bir mod ile geliyor: Speedrun. Bu mod, mevcut ve en iyi oynama sürenizi içeren bir oyun içi zamanlayıcıyı etkinleştiriyor. Sinematikler ve sahne geçişleri arasında duraklayan zamanlayıcı, oyun bir kez tamamlandıktan sonra yeni bir oyuna başlarken etkinleştirilebilir. Speedrun modunun aktif olmasıyla birlikte ekranın sağ üst köşesinde yer alan küçük bir arayüz öğesi aşağıdakileri görüntüler:

• Mevcut oyun süreniz

• Kişisel en iyi bölüm süreniz

• Oynadığınız bölümün adı Kişisel başarılarınızı ve zamanlarınızı EXTRALAR – SPEEDRUN RECAP menüsü üzerinden görebilirsiniz. Kayıtlar oyun bölümü, zorluk seviyesi, kalıcı ölüm ayarı ve yeni oyun+ moduna göre kategorize edilir. PS5 OS üzerinden Speedrun Modu’nu aktivite kartını açarak kişisel rekorlarınızı arkadaşlarınızla karşılaştırabilirsiniz.

• The Last of Us Part I her bölüm için iki aktiviteyle (biri hikaye ilerlemesi, diğeri koleksiyon için) tam bir PS5 Aktivite Kartı uygulamasına sahip. Bunlara ek olarak oyuncuları, oyun sonrasındaki içeriğe yönlendirmeye yardımcı olan Permadeath ve Speedrun modları da bulunuyor. Bu modlar, oyuncuların takılmaları ya da dövüşlerde yeni taktiklere ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmak için dikkatlice hazırlandı. Ayrıca oyun yardımı, Platinum kupa için gereken koleksiyon parçalarının yerini de belirtecek.