Anasayfa Haber Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Prime Video’da İzlenme Rekoru Kırdı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Prime Video’da İzlenme Rekoru Kırdı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Amazon Prime

Amazon Prime, paylaştığı basın açıklaması ile Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin iki bölümlük galasının 24 saat içinde dünya çapında 25 milyon izleyiciyi kendine çekerek Prime Video tarihindeki en büyük çıkış olduğunu duyurdu.

İlk sezon için bildirilen 465 milyon dolarlık bütçesi ve HBO’nun rakibi House of Dragons serisinin yoğun rekabeti ile gözlerin dizide olduğunu söyleyebiliriz. House of Dragons’un kısa süre önce HBO ve HBO Max platformlarında 9.986 milyon izleyiciyle HBO tarihindeki en yüksek derecelendirmelere girdiğini de not olarak düşelim.

Diğer taraftan Amazon, trolleri filtrelemek için Güç Yüzükleri incelemelerini 72 saat geciktirmek gibi alışılmadık bir adım attı. Dizinin Rotten Tomatoes gibi sitelerde kullanıcılardan yüzde 37, eleştirmenlerden ise yüzde 84 puan alması bir inceleme bombardımanı gibi görünüyordu. Stüdyo, her incelemenin meşru olup olmadığını veya bir bot veya trol tarafından oluşturulup oluşturulmadığını belirlemek için her incelemeyi değerlendirmeyi planlıyor.