Anasayfa Haber Yeniden Tasarlanan PS5 Konsollar Daha Az Güç Tüketiyor

Yeniden Tasarlanan PS5 Konsollar Daha Az Güç Tüketiyor

Sony, yeni ürettiği PlayStation 5 modellerinin iç tasarımını tamamen yeniledi. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz hafta 200/300 gram daha hafif konsolların satışa çıktığından söz etmiştik. YouTuber Austin Evans ise hızla olaya el attı ve PS5 kasasını detaylıca inceledi.

Nitekim Japon şirketin daha küçük bir anakart, farklı bir soğutma sistemi ve hatta farklı bir SSD muhafazası kullandığı ortaya çıktı. Tüm bunlar ağırlığın düşmesi için katkıda bulunuyor, ancak PS5’in dış kasasında belirgin bir değişiklik görünmüyor. En önemli değişim anakartın güncellenmiş olması. Anakart yaklaşık 5 cm küçülürken ek bir ısı borusu ve daha küçük bir soğutucu sayesinde PS5’in soğutması farklı bir hal aldı.

Aslında bu PlayStation 5’in ilk değişimi değil. Sony, geçen yıl daha küçük bir soğutucu ile revize edilen bir model piyasaya sürmeye başlamıştı. 2022 yılında yapılan yeni tasarım ise Evans’a göre yaklaşık yarım kg daha hafif. Ayrıca bu yeni PS5 modelinin oyun sırasında yaklaşık 20-30 watt daha az güç çektiğini, ancak yine de aynı gürültü ve sıcaklık ile çalıştığını iddia ediyor.