Anasayfa Haber Apple Store Yine Kapandı, Fiyatlar Değişiyor Olabilir!

Apple Store Yine Kapandı, Fiyatlar Değişiyor Olabilir!

apple store kapandı iphone 14 fiyat

Apple, 7 Eylül akşamı iPhone 14 serisini tanıttı. Şirket, her seferinde olduğu gibi, iPhone 14 serisinin tanıtımı öncesi de online mağazasını geçici olarak satışa kapatmıştı. Bunun sebebi, yeni cihazların siteye eklenmesi ve mevcut cihazların fiyatlarının güncellenmesi.

Ancak bugün herhangi bir tanıtım etkinliği yok. iPhone 14 serisinin tanıtımı ile birlikte Türkiye fiyatı da çok geçmeden belli olmuştu. Kullanıcılar ise gördükleri fiyat karşısında oldukça şaşırdı çünkü giriş seviyesi model 30.000 TL ve üstü bir fiyata sahipti. Pro modelleri ise 40.000 TL’den başlayarak 57.000 TL düzeyine kadar yükseliyordu.

Apple, iPhone 14’ü sitesinde listelemeye başlamasıyla birlikte eski cihazlara da zam yaptı. Aslında bu durum tam tersi olması gerekirken, ülkemizde zam olarak yansıdı. 22.000 TL’den başlayan iPhone 13, 28.000 TL’ye çıktı. Böylelikle iPhone 14 ile arasında 2.000 TL fiyat farkı olmuş oldu.

iPhone 14 başlangıç sesi

Apple Store yeniden kapandı

Bugün ise Apple Store online mağazası yeniden kapandı. Bu kapanmanın sebebi elbette yeni bir içerik değişikliği ya da fiyat güncellemesi olacak. Ancak yeni bir ürün eklenmesini beklemediğimiz için, fiyatlarla ilgili bir güncelleme yapılmasını bekliyoruz.

Özellikler iPhone 13 ve iPhone 12 fiyatlarının düştüğünü gördüğümüz durumda, yüksek fiyattan satın alım yapan kullanıcılar için bir çözüm üretilecek mi bilemiyoruz. Ancak Apple’ın bu konuda müşteri deneyimine önem vermesi sebebiyle siparişleri iptal etmesini bekleyebiliriz.