Anasayfa Haber Ubisoft, Tencent ile Stratejik Ortaklık Kurduğunu Açıkladı

Ubisoft, Tencent ile Stratejik Ortaklık Kurduğunu Açıkladı

Ubisoft ücretsiz oyun

Ubisoft ve Tencent arasında kurulan ortaklık, Çinli şirketin Assassin’s Creed oyunundaki hissesini de iki katına çıkarıyor.

Çinli oyun devi, Ubisoft’un çatı şirketi Guillemot Brothers Limited’in %5 oy hakkına sahip %49,9’luk ekonomik hissesini satın almaya hazırlanıyor. Tencent’in Guillemot Brothers Limited şirketine yaptığı yatırım 300 milyon Euro tutarında olacak. Ayrıca Ubisoft, Tencent’e Assassin’s Creed oyunlarının yayıncısındaki hisselerini %4,5’ten %9,99’a çıkarma yetkisi de veriyor ancak Tencent bu hisseleri sekiz yıl süreyle daha fazla arttırma hakkına sahip olmayacak.

Ubisoft, Tencent ile gerçekleştirilen ortaklığın temel olarak Ubisoft’un başlıca oyun serilerinden bazılarının mobil versiyonlarının geliştirilmesini ve şirketin PC oyunlarından bazılarının Çin’de piyasaya sürülmesini kapsadığını belirtiyor. Yapılan anlaşmayla Fransız yayıncı şirketin yönetiminde ise herhangi bir değişiklik gerçekleşmiş değil. Şirket halihazırda Guillemot Brothers Limited’in kontrolünde olmaya devam ediyor.

Tencent

Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, şirketin Mayıs ayındaki tüm yıl kazanç çağrısı sırasında “Sektörde ve özellikle Ubisoft’ta konsolidasyon hakkında çok fazla söylenti dolaşıyor” demişti. Şirketin CEO’su Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında sözlerine şu şekilde devam ediyor; “Genel pozisyonumuz açık ve iyi biliniyor. Geçtiğimiz Şubat ayında da söylediğimiz gibi, bağımsız kalmak için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Önümüzdeki yıllarda büyük değer yaratacak kabiliyete, endüstriyel ve finansal ölçeğe ve güçlü IP’lerden oluşan geniş bir portföye sahibiz. Bu bize eğlence ve teknoloji alanındaki en büyük oyuncularla stratejik ortaklıklar kurma imkanı sağlıyor. Mevcut spekülasyonlar, varlıklarımızın ve değer yaratma potansiyelimizin gerçek cazibesini ve değerini açıkça ortaya koymaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi, halka açık bir şirket olarak, yönetim kurulumuzun tüm hissedarların ve büyük ekiplerimizin menfaati için herhangi bir teklifi gözden geçirmesi yapılacak en iyi çalışmadır.”

Bunun yanı sıra Ubisoft, 10 Eylül’de Assassin’s Creed, Mario + Rabbids Sparks of Hope ve Skull & Bones’un ön planda olacağı büyük bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Yakın zamanda onaylanan Assassin’s Creed Mirage’a yönelik ilk gösterimin de yapılacağı fuarda, şirketin Quebec (Odyssey) ve Montreal (Origins ve Valhalla) stüdyoları arasındaki büyük ölçekli işbirliği olan Assassin’s Creed Infinity’ye ilişkin de bir güncelleme sunulması bekleniyor.