Anasayfa Haber Intel, İleri Teknolojiler Üretecek Ohio Fabrikasının İnşaatına Başladı

Intel, İleri Teknolojiler Üretecek Ohio Fabrikasının İnşaatına Başladı

Intel, Columbus, Ohio yakınlarındaki Licking County’de bulunan bir kampüsteki ilk iki fabrikası için temel atma töreni düzenlemeye hazırlanıyor. Yeni üretim tesisi sekiz adede kadar çip üretim tesisine ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca bu devasa tesisin zaman içinde yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırım gerektireceği söyleniyor.

Ohio, Silicon Heartland üretim tesisindeki ilk iki fabrika Intel’e yaklaşık 20 milyar dolara mal olacak. Bu fabrikaların 2025 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Yeni kampüs yaklaşık 1.000 dönümlük (4 kilometrekare) bir alana yayılacak ve sekiz adede kadar yarı iletken fabrikasının yanı sıra destek operasyonları ve ekosistem ortaklarını da barındırabilecek. Şirketin daha önce yaptığı açıklamaya bakılırsa Intel’in bu tesisi tam olarak inşa etmesi için 100 milyar dolar civarında yatırım yapması gerekecek.

Mavi ekibin yeni fabrikalarında hangi teknolojilere odaklanacağını bilmiyoruz. Ancak 2025 yılında faaliyete geçeceğini düşünürsek, fabrikaların Intel 20A ve Intel 18A gibi günümüze göre çok daha gelişmiş tekniklere odaklanması muhtemel görünüyor.

Önemli bir nokta daha var. Bu fabrikalar, hem Intel için hem de farklı müşteriler için (Intel Foundry Services aracılığıyla) üretim yapacak. Mühendislik alanlarında 3.000 personel istihdam edilecek. Ayrıca yeni tesisler yaklaşık 7.000 kişi için yerel inşaat işi doğacak.

Intel yakın zamanda Arizona, İrlanda, İsrail, New Mexico ve Oregon’daki mevcut tesislerinde yeni fabrikalar inşa etti. Buna karşın, Ohio’daki Silicon Heartland kampüsü sıfırdan inşa edilecek.