Anasayfa Haber Valve, Steam Deck Onarım Merkezleri Açmaya Başladı

Valve, Steam Deck Onarım Merkezleri Açmaya Başladı

Şimdiye kadar Steam Deck‘i bozulan oyuncuların tek adresi bölgesel bir tamirci aramaktı. Valve, yaptığı açıklamayla birlikte şirketin yetkili Steam Deck onarım merkezlerini açmaya başladığını duyurdu.

Taşınabilir konsollarında donanımsal sorunlar yaşayan kişiler artık destek birimine başvuru yapabilecek. Blog gönderisinde garanti kapsamında ücretsiz tamir yapılabileceği belirtiliyor. Eğer cihaz garanti kapsamından çıktıysa servis kullanıcıyla iletişime geçecek ve ücret bilgisi verecek. Yani genel olarak servis firmalarındaki işleyişe benzer şekilde.

Garanti kapsamına giren onarımlar ücretsiz olarak yapılacak. Garanti kapsamına girmeyen Steam Deck’lerdeyse ekibimiz sizinle irtibata geçerek aygıtınızı bir ücret karşılığında onarmayı teklif edecek (onarım mümkünse). Garanti dışı onarım hizmeti tamamen isteğe bağlıdır ve arzu ederseniz aygıtınızın size geri gönderilmesini isteyebilirsiniz.

Ve eğer aygıtı kendiniz onarmak istiyorsanız onarım kitlerini, yedek parçaları ve rehberleri iFixit‘te bulabilirsiniz.

Valve, garanti dışı onarımlar için herhangi bir fiyat listesi yayınlamadı. Öte yandan üreticinin onarım merkezlerinde ücret karşılığında parça değişimi yapıp yapmayacağı belli değil. Valve hatırlarsanız Steam Deck’i piyasaya sürdüğünde kullanıcıları cihazı açmamaları konusunda uyarmıştı. Ancak iFixit ile sunulan tam teşekküllü setler ile el becerisi olan kişiler cihazlarını tamir edebilir.