Anasayfa Haber iPhone 14 Pro AnTuTu Testine Girdi: A16 Bionic Ne Sunuyor?

iPhone 14 Pro AnTuTu Testine Girdi: A16 Bionic Ne Sunuyor?

Apple, 7 Eylül günü düzenlediği etkinlikle birlikte iPhone 14 serisini tanıtmıştı. iPhone serileri, bugüne kadar aynı çipsetle gelirken tek fark çekirdek sayılarında oluyordu. Ancak iPhone 14 serisi ile birlikte giriş seviyesi iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri, geçen seneki Pro modellerinin kullandığı A15 Bionic çipset ile geldi.

Teknoloji devi yeni çipseti olan A16 Bionic’i ise yalnızca iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerine özel tuttu. Bu kararın arkasında çip tedarik problemleri ve üretim maliyetleri yatıyor. Ancak Apple bununla da kalmayarak, yeni tasarım dilini yalnızca Pro ve Pro Max modellerinde kullanıcılara sundu. Böylece iPhone 14 ve iPhone 14 Plus satın almak isteyen kullanıcılar hayal kırıklığına uğramış oldu.

A15 Bionic ve A16 Bionic arasında ne kadar fark var?

Akıllı telefonlar için popüler bir benchmark uygulaması olan AnTuTu, resmi Weibo hesabı üzerinden iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin AnTuTu skorlarını paylaştı. Ayrıca şirket giriş seviyesi iPhone 14 modellerinde de kullanılan, geçen senenin Pro modellerindeki A15 Bionic’in de skorlarını listeleyerek, nesiller arası farkı ortaya koymuş.

iPhone 14 pro antutu score

AnTuTu’nun paylaştığı verilere göre, iki nesil arasında CPU işlem gücü olarak büyük bir fark bulunmuyor. Bunun temel sebebi, her iki çipsette de aynı miktarda işlemci çekirdeğinin bulunması. A16 Bionic, üretim teknolojileri sayesinde daha verimli bir çipset olarak karşımıza çıktı. İşlemci tarafında büyük bir fark yokken, GPU tarafında ise tam tersi bir skor görüyoruz.

iphone 14 pro antutu test

Geçen senenin üst seviye modelleri olan iPhone 13 Pro ve Pro Max’te yer alan, ayrıca bu sene iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta kullanılan A15 Bionic ortalama 318000 GPU puanı alırken, A16 Bionic ortalama 405000 puan alarak %28 fark atıyor.

İşlemci performansı olarak büyük bir fark yokken GPU tarafında böyle bir farkın temel sebebini bilmiyoruz. Ancak her geçen gün gelişen mimari sebebiyle, aynı sayıda çekirdek kullanılarak performans artırılabiliyor. Buna ek olarak daha verimli olan yonga sayesinde güç tüketimi de azalıyor ve önceki nesle göre hem genel güç tüketim oranı azalıyor, hem de performans artıyor.

Siz sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?