Anasayfa Haber CORSAIR, Yeni K60 PRO TKL ve K70 PRO OPX Oyuncu Klavyelerini Duyurdu

CORSAIR, Yeni K60 PRO TKL ve K70 PRO OPX Oyuncu Klavyelerini Duyurdu

CORSAIR K60 PRO

CORSAIR, oyuncular ve içerik oluşturucular için tasarlanan yeni K60 PRO TKL ve K70 PRO OPX klavyelerini tanıttı.

CORSAIR, uzun yıllardır K serisi oyuncu klavyelerini kullanıcılar ile buluşturmaya devam ediyor. Şirket bugün de geçmişte ödül kazanmış olan klavye serisine iki yeni klavyenin ekleneceğini duyurdu. Yeni klavyeler, K60 PRO TKL ve K70 PRO OPX olacak şekilde sıralanıyor. İki yeni klavye de CORSAIR OPX switche sahip optik-mekanik klavye olma özelliğini taşıyor.

Şirket, klavyelerin tasarımı için alüminyum çerçeveler kullanmış. Klavyelerin teknik özelliklerine göz atacak olursak; ilk etapta karşımıza 1.0mmlik hareket mesafesi çıkıyor. Optik-mekanik klavyeler, bahsettiğimiz değerde tuş hassasiyeti sunuyor. CORSAIR, bu hareket mesafesi değerini elde edebilmek için OPX optik-mekanik switch teknolojisini yeni klavyelerinde kullanmış. Şirket ayrıca, iki yeni klavyesinin de klavyede yer alan her tuş için 150 milyon tuş vuruşu garantisine sahip olduğunu belirtiyor. Şirket böylelikle kullanıcıları için uzun bir kullanım ömrü sunmayı hedefliyor.

CORSAIR K60 PRO
CORSAIR K60 PRO

Klavyelerde yer alan OPX switch teknolojisinin yanı sıra, K60 PRO TKL oyuncu klavyesi, 8.000Hz hiper tarama teknolojisini de barındırıyor. Bahsi geçen klavyede numpad tuşlarının bulunmadığını da belirtmekte fayda var. Şirket, bu form faktörü ile klavyenin her türlü alanda rahatça kullanılabilir olduğunu iddia ediyor. Klavyede ayrıca, her tuş için ayrı ayrı RGB ledleri yer almıyor. Klavyeyi oluşturan tuşlar ise polikarbonat olma özelliğini taşıyor. CORSAIR aynı zamanda, kullanıcıların klavyeyi özelleştirebilmesine olanak tanımak için CORSAIR iCUE yazılımını da klavye ile eşleştirmiş.

CORSAIR K70 PRO
CORSAIR K70 PRO

K70 PRO OPX oyuncu klavyesi ise piyasaya sürülen diğer klavyeden farklı olarak numpad tuşlarını da bünyesinde barındırıyor. Şirket, piyasaya sürdüğü yeni klavyesinde AXON Hyper-Processing teknolojisini de kullanmış. Şirket tarafından belirtildiğine göre bahsi geçen teknoloji, tuş vuruşlarını standart oyun klavyelerine göre 8 kata kadar daha hızlı iletiyor. Bununla birlikte, klavyenin diğer özellikleri K60 PRO TKL klavyesi ile benzerlik gösteriyor.

CORSAIR K70 PRO MINI
CORSAIR K70 PRO MINI

Son olarak şirketin, yukarıda bahsettiğimiz klavyelere ek olarak K70 PRO MINI klavye serisi altında yeni bir klavyeyi de kullanıcıların beğenisine sunduğunu belirtelim. Mini tasarıma sahip olan klavyede numpad tuşları yer almıyor. Klavye, %100 Cherry MX mekanik tuşlara sahip olacak ve beyaz renk seçeneği ile piyasaya sürülecek.