Anasayfa Haber Microsoft Edge, Yeni Cüzdan Özelliğine Kavuşuyor

Microsoft Edge, Yeni Cüzdan Özelliğine Kavuşuyor

Microsoft Edge, yakında “Cüzdan (Wallet)” isimli yeni bir ödeme özelliğiyle güncellenecek. İnternet üzerinden ödeme yaparken bildiğiniz üzere CVV ve kart sahibi ismi gibi bilgiler giriyoruz. Microsoft, ödeme adımına geldiğinizde kayıtlı bir kart kullanmak isteyip istemediğinizi soracak. Edge’de her zaman buna benzer özellik vardı, ancak özel “Cüzdan” sayfasıyla kullanıcı deneyimi daha iyi hale gelecek.

Edge’in Cüzdan özelliği şu an için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki belirli kullanıcılar tarafından kullanılıyor. Microsoft görünüşe göre şu anda Edge Canary sürümünde A/B testleri gerçekleştiriyor. Özelliğe tüm Canary kullanıcıları erişemiyor. Bu sürümü indirip çalıştırsanız bile, A/B test sistemine dahil değilseniz Cüzdan sayfasına erişemiyorsunuz.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, kart numarası, kart üzerindeki adınız, son kullanma tarihi, CVV gibi bilgiler kaydediliyor. Hatta karta bir takma isim verebilirsiniz. Fatura adresinizi de kaydedebilirsiniz, ancak seçeneğin şu anda belirli bölgelerde çalıştığı söyleniyor.

Microsoft’un kredi kartı ağlarıyla çalışmadığını veya bilgilerinizi üçüncü bir tarafla paylaşmadığını belirtmekte fayda var. Ancak Bing’in İndirim özelliğiyle birlikte bazı kampanyalar önerilecek.