Anasayfa Haber iPhone 14 Pro Max, iPhone 13 Pro Max’e Göre 2 Saat Daha...

iPhone 14 Pro Max, iPhone 13 Pro Max’e Göre 2 Saat Daha Uzun Pil Ömrü Sunuyor

iPhone 14 Pro Max

Apple’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 14 Pro Max, pil testinde iPhone 13 Pro Max’e göre iki saat daha uzun dayandı.

Tom’s Guide web sitesi üzerinden yayınlanan iPhone 14 Pro Max incelemesinde, akıllı telefonun tek bir tam şarjla ortalama 14 saat 42 dakika dayandığı belirtildi. Site tarafından yapılan başka bir testte ise iPhone 13 Pro Max’in şarjı 12 saat 16 dakika dayanmıştı. Böylelikle, Tom’s Guide’ın akıllı telefonlardaki pil ömrü sıralamasında iPhone 14 Pro Max, yaklaşık 15 saat 30 dakikalık pil ömrü sunan Asus ROG Phone 6 Pro’nun ardından 2. sırada kendine yer buluyor.

Tom’s Guide, gerçekleştirdiği testlerde iPhone 14 Pro Max’in uygulama indirirken, müzik dinlerken, fotoğraf ve video çekerken 5 saat içinde şarjının yalnızca %30 tükendiğini tespit etmiş. Açıklanan bilgilere göre, iPhone 14 Pro Max akıllı telefonun dayanıklılık açısından oldukça iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliyoruz. Testi gerçekleştiren site tarafından yapılan açıklamaya göre, telefon %90’a yakın şarj edildikten sonra, öğlen 1’den akşam 6’ya kadar uygulama indirmek, müzik çalmak ve fotoğraf ve video çekmek için kullanılmış. Durum böyleyken bile telefonun pili yalnızca %60’a gerilemiş.

iphone 14 pro max

Konu cihazın şarj edilmesine gelince, Tom’s Guide’ın test sonuçları Apple’ın iPhone 14 Pro Max’in 30 dakikadan kısa bir sürede %50’ye kadar şarj olabileceği iddiasının gerisinde kalıyor. Web sitesi tarafından yapılan testler, cihazın yarım saat içinde %0’dan yalnızca %42’ye kadar şarj olduğunu gösteriyor. Sitede yapılan açıklamada da; “Ne yazık ki, iPhone 14 Pro Max 20W şarj desteğine sahip. Bu nedenle piyasada daha hızlı şarj olan telefonlar mevcut. Şarjı bitmiş bir Pro Max’i şarj ederken, 30 dakikada yalnızca %42’ye ulaştık. Apple ise %50’ye ulaşabileceğimizi iddia ediyordu. Bu nedenle bu incelemeyi yeniden gerçekleştirip, değişen bir durum söz konusu olursa güncelleyeceğiz. Karşılaştırmak gerekirse, Galaxy S22 Ultra 25W şarj cihazıyla 30 dakika içerisinde %58’e ulaşmıştı. Bunun yanı sıra, OnePlus 10 Pro 65W şarj desteği ile 15 dakikada %93’e ulaşmıştı.” ifadelerini kullanmış.

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13 Pro Max ile karşılaştırıldığında, yeni amiral gemisi akıllı telefon aslında biraz daha küçük bir bataryaya sahip, ancak yeni A16 Bionic çip ve güç bakımından daha verimli bir ekranın avantajlarından yararlanıyor. Hatırlatmak gerekirse, iPhone 13 Pro’dan farklı olarak iPhone 14 Pro, geçen yılki iPhone’da 10Hz’e kadar düşen yenileme hızının aksine 1Hz’e kadar düşen değişken yenileme hızına sahip daha gelişmiş bir OLED ekrana sahip. Cihazda, daha verimli OLED panelin yanı sıra ekran artık güç tüketimini azaltan A16 Bionic çipe gömülü yeni bir ekran motoru bulunuyor. Bu motor ProMotion, Dynamic Island ve her zaman açık ekran gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Son olarak Apple’ın yeni akıllı telefon serisi iPhone 14’ün 16 Eylül tarihinde kullanıcılar ile buluşacağını belirtelim.