Anasayfa Haber LG, 6G Bağlantı Testlerini Başarıyla Gerçekleştirdi

LG, 6G Bağlantı Testlerini Başarıyla Gerçekleştirdi

5G hala emekleme aşamasında, ancak bu önde gelen şirketlerin bir sonraki aşamaya geçmesi için engel teşkil etmiyor. 5G bağlantı teknolojisinin tüm detaylarından bu makalemizde bahsetmiştik. Ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülke henüz 5G’ye geçiş yapmadı. LG ise 6G teknolojileri için yıllar öncesinden testler yapmaya başladı.

Şirket, 6G kablosuz veri iletim teknolojisinin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu. Gelen bilgilere bakılırsa 1 TB/sn’yi aşan hızlara ulaşılmış. Almanya, Berlin’deki Fraunhofer Heinrich Hertz Enstitüsü’nde gerçekleşen testlerde 155 ile 175 GHz frekans aralığı (5G spektrumunun en üst ucu 24.25 ila 52.6 GHz arasında) kullanıldı.

Veri aktarımı 320 metrelik bir mesafede gerçekleşti. Geçen yıl Ağustos ayında benzer bir teknolojiyle kırılan 100 metrelik rekor da böylelikle üç katına çıkmış oldu. Referans olarak, baz istasyonları kentsel kapsama alanı için 250 m arayla yerleştiriliyor.

Wi-Fi ile öğrendiğimiz gibi, iletim frekansınız ne kadar yüksekse menzil o kadar kısadır. Bu bağlamda parazitlenmeyi engelleyen sinyal amplifikasyonu önemli. Bahsi geçen testlerde 20 dBm’den fazla çıkışa sahip, daha gelişmiş bir güç amplifikatörü kullanıldı. Bu teknolojiler, LG’nin gelecekte üreteceği en yeni 6G modüllerine entegre edildi.

5G halen hayatımıza tam olarak girmiş değil. Öte yandan 6G teknolojisinin 2029 yılında ticarileştirilmesi planlanıyor. Bu teknolojiyle oldukça düşük gecikme süreleri, yüksek güvenlik ve çok daha yüksek hızlı aktarım hızları sunulacak.