Anasayfa Haber PS VR Oyunları, PS VR2 İle Uyumlu Olmayacak

PS VR Oyunları, PS VR2 İle Uyumlu Olmayacak

PS VR Oyunları PS VR2

Sony tarafından gelecek yılın başlarında PlayStation VR (PS VR) oyun başlığının yeni nesli olan PS VR2’yi piyasaya sürmesi bekleniyor. Bununla birlikte, yeni başlığı bekleyen kullanıcıların satın aldıkları VR oyunlarını PS VR2 modelinde oynamaya devam edemeyecekleri açıklandı. Kısacası yeni nesil VR oyun başlığı geriye dönük uyumluluğa sahip olmayacak.

PlayStation Platform Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino bunu şu sözlerle onaylıyor:

“PS VR oyunları, PS VR2 ile uyumlu değildir çünkü PS VR2, gerçekten yeni nesil bir VR deneyimi sunmak üzere tasarlanmıştır. PS VR2, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyicilere sahip yepyeni bir kontrolör, içten dışa izleme, göz izleme, 3D sesin bir araya gelmesi ve elbette 4K HDR gibi çok daha gelişmiş özelliklere sahip. Bu, PS VR2 için oyun geliştirmenin orijinal PS VR’den tamamen farklı bir yaklaşım gerektirdiği anlamına gelir.”

Mevcut nesil PS VR başlıklarla geriye dönük uyumlu olacak bazı oyun başlıkları olabilir. Bununla birlikte, PS VR2 başlığı için yeni oyunlar geliştiren geliştiricilerin, projelerinin her iki başlıkta da güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için oyunun neredeyse her yönünü yeniden çalışması gerekecek.

Bu arada, PS VR’de çalışan bazı oyunlar PS VR2 için onaylandı, ancak liste oldukça kısa. Bu nedenle, tüm PS VR oyunlarını oynamayı ümit eden oyuncuların birinci nesil başlığa bağlı kalmaları gerekecek.