Anasayfa Haber Celeron ve Pentium Mobilde Intel Processor Olarak Anılacak

Celeron ve Pentium Mobilde Intel Processor Olarak Anılacak

Intel, temel dizüstü bilgisayar CPU’ları için kullanılan efsanevi Celeron ve Pentium markalarını kullanımdan kaldıracağını açıkladı. Çip üreticisi, bunun yerine 2023’ten itibaren “Intel Processor (Intel İşlemci)” gibi sade bir isim kullanmaya başlayacak. Bu hareket, şirketin birinci sınıf Core, Evo ve vPro markalarına odaklanmasını ve daha fazla premium CPU satmasını sağlayacak.

Mavi ekip şimdilik masaüstü ve gömülü çözümler için Celeron ve Pentium markalarını kullanmaya devam edecek. Intel, marka değişikliğinin masaüstü bilgisayarları nasıl etkileyeceği sorulduğunda “Masaüstünde 2023 ilk çeyrek için planlanan yeni ürün yok” diyor.

Şu anda dizüstü bilgisayarlarda çeşitli Core markalı işlemcilerin yanı sıra ucuz temel sistemler için Pentium ve Celeron imzalı işlemciler yer alıyor. Intel, 2023’ten itibaren Pentium ve Celeron ürün ailelerini “Intel Processor” çatısı altında birleştirecek. Ancak şirketin alt sınıf pazar segmentlerine hitap etmeye devam edeceğini belirtelim. Yani şirketin yol haritasında bir değişiklik yok.

Intel’den Josh Newman, “Yeni Intel Processor markası, kullanıcıların ihtiyaçları için doğru işlemciyi seçmeye odaklanabilmeleri için ürün tercihini basitleştirecek” diyor. Ancak Pentium ve Celeron ailelerinde farklı performanslar sunan CPU’lar olduğundan dolayı yeni soru işaretleri doğabilir.