Anasayfa Haber Intel, 13. Nesil İşlemcilerden Umutlu: Stok 6 GHz, OC ile 8 GHz

Intel, 13. Nesil İşlemcilerden Umutlu: Stok 6 GHz, OC ile 8 GHz

Intel, son teknolojilerini anlatmak amacıyla Intel Technology Tour 2022 isimli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Artık Raptor Lake işlemciler hazır ve resmi tanıtımı bekliyoruz. Yonga üreticisi, sunum sırasında 13. Nesil Core işlemcilerin stok ayarlarda 6 GHz hıza ulaşabildiğini ve 8 GHz ile hız aşırtma rekoruna koştuğunu söyledi.

Hatırlarsanız AMD, Ryzen 7000 işlemcilerin stok olarak 5.7 GHz hıza ulaşacağını müjdelemişti. Intel ise 300 MHz’lik fark ile düz hesap 6 GHz frekans hızına ulaştığını vurguluyor. 6 GHz’lik çipin tam modeli belirtilmedi. Bu mode lCore i9-13900K olabilir. Ancak daha geç vakitlerde gelebilecek “KS” etiketli özel bir model de görmemiz mümkün.

Intel ayrıca SPECintrate_2017 testlerine dayanan bazı kıyaslamalar paylaştı. Raptor Lake, Alder Lake ile kıyaslandığında tek çekirdekte %15 ve çok çekirdekli testlerde %41 daha hızlı. Bunun yanında genel olarak “%40 performans ölçeklendirme” imkanına sahip olduklarını söylüyorlar.

Henüz resmi olarak doğrulanmamış olsa da 13. Nesil Raptor Lake işlemcilerin Eylül ayının sonunda tanıtılmasını bekliyoruz.