Anasayfa Haber Micron, 15 Milyar Dolarlık ABD Fabrikası İçin Temelleri Attı

Micron, 15 Milyar Dolarlık ABD Fabrikası İçin Temelleri Attı

Micron, Boise Idaho’daki 15 milyar dolarlık yeni bellek fabrikasının temelini attı ve bu Amerikan çip endüstrisi için heyecan verici bir haber. ABD Hükümeti, geçtiğimiz ayın başlarında yasalaşan CHIPS and Science Yasası aracılığıyla teknoloji şirketlerini yerli çip üretimine yatırım yapmaya teşvik etmeye başlamıştı.

Samsung ve TSMC gibi şirketler sayesinde (yerel hükümetleri tarafından desteklenen) Güney Kore ve Tayvan’da yarı iletken üretimi çok büyük gelişmeler kaydetti. Maliyet endişeleri nedeniyle son dönemde ABD toprakları fazla yatırım almamıştı. Ancak Micron’un son yatırımı, son yirmi yılda ABD’de inşa edilen ilk yeni bellek üretim fabrikası olacak. Micron’a göre, küresel pazar bakımından mevcut belleklerin yalnızca %2’si yurt içinde üretiliyor.

Micron’un zaman çizelgesine bakılırsa fiili inşaat 2023 yılının ilk aylarında başlayacak. Üretimin 2025 yılında aşamalı olarak başlaması bekleniyor. Ayrıca 2025 yılı boyunca DRAM ürünlerinin üretimi artırılacak.

Bellek devi, mevcut araştırma ve geliştirme merkezine yakın olacak yeni üretim tesisine toplamda 15 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Micron, tam ölçekli üretim başladığında tesiste 2.000’e kadar işçi istihdam edeceğini söylüyor. Öte yandan yatırımın devlete 17.000’den fazla iş olanağı sağlayacağı belirtilmiş. Micron ayrıca bölgedeki K-12 ve üniversite düzeyindeki eğitim programlarını desteklemek için ek kaynaklar tahsis edecek.