Anasayfa Haber Robert Hallock, 12 Yıl Sonra AMD’den Ayrılıyor

Robert Hallock, 12 Yıl Sonra AMD’den Ayrılıyor

AMD’nin teknik pazarlama direktörü Robert Hallock, 12 yıllık sürenin ardından şirketten ayrıldığını açıkladı. Tanıdık bir yüz olan Robert, sürekli Reddit, Discord, YouTube ve diğer platformlarda AMD hayran topluluğuyla sürekli iletişim halindeydi. Aynı zamanda basına sürekli bilgiler sağlayan halka açık bir isimdi.

Yıllar boyunca, başkalarına gerçekten yıldız niteliğindeki bazı yenilikleri öğretme şerefine ve ayrıcalığına sahip oldum: Zen çekirdek ailesi, 3D V-Cache, chiplet paketleme, HBM bellek, FreeSync, düşük maliyetli grafik API’leri ve çok daha fazlası. Hem grafik hem de işlemciler üzerinde yaklaşık 6 yıl çalıştıktan sonra çok şey öğrendim.

Son dönemde AMD’den ayrılan bazı önemli isimler oldu. Kırmızı ekiple yollarını ayıran Hallock, bir sonraki durağın hangi şirket olduğunu söylemedi. Ancak büyük bir deneyime sahip olduğundan dolayı yine önemli bir konumda görev yapmasını bekliyoruz.

2017’de Radeon şefi Raja Koduri AMD’den ayrıldı. Şimdi Koduri’yi Arc projelerinde görüyoruz. 2018 yılına geldiğimizde, küresel ürün pazarlamasının kıdemli direktörü Chris Hook yollarını ayırmıştı. Yine aynı sene bilgisayar ve grafik grubunun genel müdürü Jim Anderson istifa etti.

AMD’de Robert Hallock’un yerini kimin alacağı belli değil. 27 Eylül’de Ryzen 7000 serisi işlemciler satışa çıkacak. Bu nedenle yeni nesil ürünlerin neler sunduğunu anlatacak yeni bir isim bulmaları gerekecek.