Anasayfa Haber Sony Nextorage, PCIe 5.0 Modelleriyle SSD Pazarına Açılıyor

Sony Nextorage, PCIe 5.0 Modelleriyle SSD Pazarına Açılıyor

Sony, yaklaşık bir yıl önce PlayStation 5 konsolları için Nextorage SSD markasını tanıtmıştı. O zamanlar bunun tek seferlik bir hamle olduğu tahmin ediliyordu. Anlaşıldığı üzere Sony, alt markası Nextorage ile birlikte daha geniş pazarlara açılıyor.

Japon şirket, Tokyo Game Show’daki standında PC’lere yönelik olarak üç PCIe 4.0 SSD modeli sergiledi. Dahası, PCIe 5.0 x4 sahip 1 TB ve 2 TB kapasiteli ayrı bir seri daha geliyor. Sony’nin PCIe Gen 5 x4 Nextorage M2-2280 SSD’leri, 9500 MB/sn’ye varan okuma hızının yanı sıra 8500 MB/sn’ye varan yazma hızları sunacak. Görünüşe göre şirket, yüksek Gen5 hızları sunmak üzere 3D NAND yongaları tedarik etmeyi başarmış.

Sony, Tokyo Game Show’da yalnızca üst düzey PC odaklı bir sürücü sergilemekle kalmadı, aynı zamanda 4 TB kapasiteli bir model içeren gelecek ürün ailesini de sergiledi. Sonuç olarak, Nextorage’ın yalnızca PlayStation 5 ile kısıtlı kalmayacağını rahatlıkla dile getirebiliriz. Hangi bölgelerde satışa çıkacağını henüz bilmiyoruz lakin yakında bilgisayar kasalarında Nextorage markalı SSD’ler yerini almaya başlayabilir.