Anasayfa Haber Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate Özellikleri

Asus tarafından ROG Phone 6D ve 6D Ultimate modelleri tanıtıldı. ROG Phone 6 ve 6 Pro‘nun Dimensity çipsetinden ve devrim yaratan soğutma sisteminden faydalanan muadilleri oldukça dikkat çekici. İşte Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate özellikleri.

Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate Özellikleri

Hem ROG Phone 6D hem de ROG Phone 6D Ultimate, MediaTek Dimensity 9000 çipsetinden gücünü alıyor. Standart 6D ve Ultimate varyantı arasındaki farklardan biri ise kullanılabilir bellek miktarı. Ultimate, 16GB/512GB’a kadar çıkarken, standart sürüm 16GB/256GB’a kadar çıkıyor.

Her iki akıllı telefon da 10 bit renk derinliği, 165 Hz yenileme hızı ve HDR10+ özelliklerine sahip 6.78 inç OLED paneline sahip. Bu ekranın orijinal ROG Phone 6 serisiyle aynı olduğunu da not olarak düşelim.

Tasarım da neredeyse aynı. 6D Ultimate modeli arkada bir ROG Vision renkli PMOLED ekrana sahipken, standart model RGB LED aydınlatmalı bir ROG logosuna sahip. Ek olarak, ROG Phone 6 ve 6 Pro’nun aksesuarları da yeni 6D ve 6D Ultimate ile uyumlu.

Kamera bölümü de aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Ana ünitede 1.0 µm piksel ve f/1.9 lensli 50 MP 1/1.56″ sensör sunarken buna 13 MP f/2.2, ultra geniş açılı kamera ve 5 MP makro kamera eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 12 MP sensöre sahip. Batarya kapasitesi de aynı ve USB Güç Dağıtımı üzerinden 65W’a kadar hızlı şarjı destekleyen 6.000 mAh batarya sunuluyor.

ROG Phone 6D Ultimate arkasında benzersiz bir AeroActive Portal ile birlikte geliyor. AeroActive Portal motorlu bir menteşe ile telefonun dahili soğutma bileşenlerine doğrudan bir yol sağlıyor. Düzenek kaldırılırken AeroActive Cooler 6 bağlandığında otomatik olarak bir hava yolu açılıyor. Bu da fanın ısıyı çok daha verimli bir şekilde dağıtmasını sağlayarak sürekli performansın önünü açıyor.

Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate Fiyatı

ROG Phone 6D modelleri sadece uzay grisi renk seçeneğine sahip. 6D 799 sterlinden başlarken, 6D Ultimate en az 1.199 sterlin fiyat etiketi taşıyor.6D Ultimate’in 809 euro değerindeki AeroActive Cooler 6 aksesuarı ile birlikte geldiğini de söylemeden geçemeyelim.