Anasayfa Haber AMD Rekabete Hazır: RX 7000 Serisi Çıkış Tarihi Belli Oldu

AMD Rekabete Hazır: RX 7000 Serisi Çıkış Tarihi Belli Oldu

AMD Radeon Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Herkelman, NVIDIA’nın RTX 4000 duyurusuna dakikalar kala yeni bir paylaşım yaptı. NVIDIA ile çekişmeli bir rekabete girişmeye hazırlanan kırmızı takım, Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarını 3 Kasım’da duyuracağını bildirdi. AMD’nin zamanlaması manidardı zira şirket rekabete hazır olduğunu vurguluyor olmalı.

Radeon ekran kartları beklediğimiz gibi RDNA 3 mikro mimarisi üzerine inşa edilecek. Şirkete göre RDNA 3 ile watt başına performansta %50’den fazla artış sağlanacak. Yeni GPU serisi aynı zamanda gelişmiş paketleme teknolojisine ve çok yongalı bir tasarıma sahip olacak.

AMD, Navi 3X kod adlı RX 7000 ekran kartlarının 5nm işlem teknolojisi ile tasarlandığını doğrulamıştı. Ayrıca yeni nesil bir Infinity Cache önbellek teknolojisi kullanılacak. Teknik özellikler doğal olarak halen bilinmiyor. Ancak son sızıntılarımıza bakılırsa amiral gemisi Navi 31 GPU’da 12.288 Akış İşlemcisi yer alacak. GPU pazarı RTX 4000 ve RX 7000 duyurularıyla yılın sonlarına doğru tekrardan alevleniyor. Intel ise ilk harici ekran kartı serisi Alchemist ile arenaya giriş yapmaya hazırlanıyor.