Anasayfa Haber DLSS 3, RTX 4000 Serisine Özel Olacak

DLSS 3, RTX 4000 Serisine Özel Olacak

DLSS 3

Henüz yeni tanıtılan GeForce RTX 4090 ve GeForce RTX 4080 12 GB/16 GB ekran kartlarına yakından bakmıştık. Mimari güncellemeler açısından harikalar yaratan NVIDIA, yazılım konusunda da sıkı çalışıyor.

Şirket sunumunda bazı demolarla birlikte DLSS 3 teknolojisini duyurdu. GPU devi, Cyberpunk 2077’de DLSS 3’e karşı DLSS 2’yi kıyasladı ve %63’lük bir performans artışı sergilendi. DLSS 3 hakkında bilgiler halen kısıtlı. Ancak tanıtıma bakılırsa DLSS 3 ile önceki verilere bakarak tek bir kaynak görüntüden birden fazla kare oluşturabileceği gösteriliyor. FPS değeri teoride iki katına çıkabiliyor.

Asıl konumuza dönelim. NVIDIA sunumunda bu konudan hiç bahsetmedi. Yeni DLSS 3, NVIDIA web sitesinde yer alan bilgilere bakılırsa yalnızca RTX 4000 serisi ekran kartları tarafından desteklenecek. RTX 3000 serisi ekran kartına sahip olan kullanıcılar ise DLSS 2 ile yoluna devam edecek. Ayrıca şirketin duyurusunda DLSS 3 teknolojisinden şu şekilde bahsediliyor:

DLSS Super Resolution’ı temel alan DLSS 3, tamamen yeni kareler oluşturmak için Optical Multi Frame Generation özelliğine kavuşuyor ve optimum yanıt süresi için NVIDIA Reflex düşük gecikme teknolojisiyle entegre olarak çalışıyor. 

DLSS 3, GeForce RTX 4000 serisi ekran kartlarına güç veren NVIDIA Ada Lovelace mimarisinin yeni dördüncü nesil Tensor Çekirdekleri ve Optical Flow Accelerator (Optik Akış Hızlandırıcısı) tarafından desteklenmektedir.