Anasayfa Haber Intel Arc Alchemist Harici Ekran Kartları Perakende Satışa Hazır

Intel Arc Alchemist Harici Ekran Kartları Perakende Satışa Hazır

Intel Arc A770 Limited Edition Alchemist Masaüstü Harici Ekran Kartı

Ekran kartı pazarını son çeyrekte hareketli dakikalar bekliyor. NVIDIA, GeForce RTX 4000 serisi ekran kartları ve DLSS 3 teknolojisini tanıttığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. AMD ise RDNA 3 mimarili Radeon RX 7000 ekran kartlarının 3 Kasım’da duyuracağını bildirdi. Öte yandan Intel, gecikmeli de olsa Arc Alchemist serisinin lansmanına hazırlanıyor.

Pat Gelsinger, perakende satışa sunulacak olan Arc A770 Limited Edition ekran kartıyla fotoğraf çektirdi. Intel CEO’su, şirketin şu anda bu kartların ilk partisini piyasaya sürmek için hazırladığını doğruladı. Ancak maalesef bunun ne zaman gerçekleşeceğini söylemedi.

Intel CEO'su Pat Gelsinger, Arc A770 Limited Edition ekran kartı ile.
Intel CEO’su Pat Gelsinger, Arc A770 Limited Edition ekran kartı ile.

Intel, Arc Alchemist masaüstü serisinin lansmanını uzun zamandır erteliyor. Açıkçası şirket tarafından verilen sözler tutulmadı. Gecikmenin arkasında Intel’in yaşadığı sorunlar olduğunu biliyoruz. Mavi ekip ilk kez harici GPU pazarına adım atıyor. Bu bağlamda bazı gecikmeleri normal karşılayabiliriz.

Arc A5 ve Arc A7 serisine ait ekran kartlarının teknik özelliklerini detaylıca ele almıştık. Ancak şimdi şirketin detaylı bir duyuru yapmasını bekliyoruz. Ayrıca satışların başlayacağı tarih de bilinmiyor. Daha önce belirttiğimiz gibi, 13. Nesil Raptor Lake işlemciler 27 Eylül’deki Innovation etkinliğinde tanıtılacak. Yani Intel’in yeni ekran kartlarını tanıtması için önünde iyi bir şans var. Böylelikle hem CPU hem GPU cephesinde önemli yenilikleri aynı anda görebiliriz.