Anasayfa Haber PlayStation VR 2 Özelliklerini Gösteren Yeni Video Yayınlandı

PlayStation VR 2 Özelliklerini Gösteren Yeni Video Yayınlandı

PlayStation VR 2 Özellikleri video

Sony tarafından PlayStation VR 2 sanal gerçeklik başlığının bazı özelliklerini daha yakından gösteren yeni bir video yayınladı.

PlayStation VR 2, 90 Hz/120 Hz tazeleme hızına sahip ve 4000 x 2040 (göz başına 2000 x 2040) çözünürlükte HDR desteği ile geliyor.

Kulaklıklı mikrofon setinde ayrıca görüşünüzü algılayan ve takip eden göz izleme sensörleri de bulunuyor. Bu sensörler oyuna daha fazla odaklanmanızı sağlarken, belirli oyunlarda silah seçmek gibi bazı şeyleri yapmanıza yardımcı oluyor. PSVR2 ayrıca, odaklandığınız her şeyi tam olarak belirlemek ve geliştirmek için çözünürlükleri ayarlayarak görsel deneyimi iyileştirmek için gelişmiş işleme teknikleri ile birlikte geliyor.

Ürün 110 derecelik geniş bir görüş alanı ve hafif, iyi dengelenmiş bir fresnel lens ile rahat oyun seanslarının keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Lens ayar kadranı, optimum ekran görüntüsü için lensler arasındaki aralığı göz konumunuza uyacak şekilde özelleştirmenize olanak tanıyor. Başlık aynı zamanda titreşim geri bildirimi ile birlikte geliyor.

PlayStation VR 2 başlığı, oyun içi sesin konumunuza ve kafa hareketlerinize bağlı olarak dinamik olarak çalışmasını sağlamak için Tempest 3D AudioTech desteğine sahip. Tüm bunları kullanabilmeniz için yapmanız gereken PlayStation 5’in önüne tek bir USB kablosu bağlamak.

PlayStation VR 2 Sense denetleyicilerinin de kendine özgü özellikleri var. Öncelikle parmak dokunuşlarınızı algılayabilen sensörler mevcut. Ek olarak, oyun dünyalarıyla etkileşime girerken gerçekten sürükleyici bir deneyim için dokunsal geri bildirime ve uyarlanabilir tetikleyicilere de sahipler.

PSVR2, 2023’te piyasaya sürülecek.