Anasayfa Haber iPhone 14 Pro “Dynamic Island” Özelliği Android Telefonlara Geldi

iPhone 14 Pro “Dynamic Island” Özelliği Android Telefonlara Geldi

dynamicSpot

“dynamicSpot” adı verilen yeni bir Android uygulaması, Apple’ın yeni Dynamic Island özelliği ile benzer özelliklere sahip.

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği lansman etkinliği kapsamında, amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için “Dynamic Island” adı verilen yeni bir özelliği de kullanıma sunmuştu. Yeni özellik, ekran üzerindeki çentik tasarımının yerine daha kullanışlı bir çözüm olarak tanıtıldı. Dynamic Island ile ilgili detaylı ayrıntılara bu makale aracılığıyla ulaşabileceğinizi hatırlatalım. Şirketin yeni özelliği bu yıl için yalnızca Pro modelleri için kullanılabilir hale getirmesine rağmen, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan iPhone 15 modellerinin hepsinin Dynamic Island’a sahip olması bekleniyor.

Apple’ın kullanıcılar için kullanıma sunduğu bu yeni özellik, diğer telefon üreticilerinin akıllı telefonlarını kullanan geliştiricilerin de dikkatini çekmiş gibi gözüküyor. Zira, özelliğin benzerlerinin üretilmesi ve Apple harici diğer telefonlarda da kullanılması için çalışmalar halihazırda başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde bir Xiaomi geliştiricisinin, Dynamic Island özelliğini kopyalamaya çalıştığını haberimizde belirtmiştik. Bugün de yeni bir Android uygulamasının, Apple’ın yeni özelliğini kopyaladığını görüyoruz. Henüz beta aşamasında olacak şekilde Play Store’da indirmeye açılan uygulamanın adı ise “dynamicSpot” olarak belirlenmiş.

Dynamic Island
Dynamic Island

Uygulamanın mevcut versiyonu, kendi açıklamalarına göre şarkılar için çalma kontrolleri, zamanlayıcılar, batarya durumu gibi özellikleri ekran üzerinde açılan bir ada ile kullanıcılara gösteriyor. Uygulama geliştiricileri, yakın zamanda daha fazla özelliğin de yeni uygulama ile kullanıcılara sunulabileceğini belirtiyor. dynamicSpot uygulaması ayrıca, Apple’ın Dynamic Island özelliğine göre daha fazla özelleştirme seçeneğini de kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Apple’ın Dynamic Island özelliği ile Android Play Store’da kullanıma sunulan dynamicSpot uygulaması aynı işlevlere sahip. Aralarındaki tek fark ise yukarıda da belirttiğimiz gibi özelleştirme seçenekleri. Apple, Dynamic Island için herhangi bir özelleştirme seçeneğini kullanıcılarına sunmuyor. dynamicSpot ise etkileşim ayarlarını değiştirme, açılır pencerelerin ne zaman gösterileceği veya gizleneceği, adada hangi uygulamaların görüneceği gibi çeşitli ayarları yapmaya olanak tanıyor.

Son olarak dynamicSpot uygulamasını buradan indirebileceğinizi belirtelim.