Anasayfa Haber Sony, Çıkarilabilir Disk Sürücüye Sahip PS5 Modeli Hazırlıyor

Sony, Çıkarilabilir Disk Sürücüye Sahip PS5 Modeli Hazırlıyor

Sony, şirket projelerine aşina olan kaynaklardan gelen bilgilere bakılırsa 2024 yılında taşınabilir disk sürücüsüne sahip yeni bir PlayStation 5 modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yenilenen PS5, yükseltilmiş bir profesyonel model veya sık sık söylentisi yayılan ince bir model olmayacak.

Revizyona uğrayan konsolun orijinal modellerle tamamen aynı özellikleri taşıyacağı söyleniyor. Ancak ekstra bir USB-C bağlantı noktası aracılığıyla sisteme bağlanan çıkarılabilir bir disk sürücüye sahip olacak.

PlayStation 5’in şu anda optik sürücülü bir modeli var. Bu model yavaş internet bağlantısı olan ve oyunların fiziksel kopyalarını tercih edenler tarafından tercih ediliyor. Diğer model ise optik sürücüden tamamen yoksun ve hızlı internet erişimi olan pazarlarda daha popüler.

2024 yenilemesi, tabiri caizse iki tasarımı birleştirecek ve modüler form faktörüyle gelecek. Bu sürücü konsolun gövdesine takılırken biraz önce bahsettiğimiz gibi 5 Gbps USB-C bağlantısıyla iletişim kuracak. Sony, böylelikle iki model için ayrı üretim yapmaktan kaçınarak maliyetlerden tasarruf sağlayacak.

Kaynaklar, yeni disk sürücüsünün taşınabilir olmasına rağmen konsolun estetiğini bozmayacağını söylüyor. Ayrıca konsolun tasarımı mevcut modellerle neredeyse aynı olacak.