Anasayfa Haber Disketler Halen Belirli Alanlarda Kullanılmaya Devam Ediyor

Disketler Halen Belirli Alanlarda Kullanılmaya Devam Ediyor

1990’lar ve hatta 2000’li yılların başlarında birçok alanda disketler kullanılıyordu. SSD’ler, USB sürücüler ve hatta CD’lerden önce bilgisayar dünyasına disketler hakimdi. Okurlarımızın büyük bir kısmı daha önce disketleri görmemiş veya kullanmamış olabilir. Floppy disklerin devri biteli çok oldu, ancak yine de bazı sektörlerde kullanılmaya devam ediyor: havayolları.

Floppydisk.com’un kurucusu Tom Persky, “disklerin devri geçti” gibi bir fikre katılmıyor. Tom, eski teknolojiyi kullanmaya devam edenler için disketleri düzenli olarak onarıyor, geri dönüştürüyor ve satışını yapıyor. Aşağıda görebileceğiniz üzere, web sitesi eski yıllardan kalma sayfalara benzer bir tasarıma sahip.

Tom Persky, endüstriyel şirketlere halen çok sayıda disket sattığını söylüyor:

1990’larda olduğunuzu ve büyük bir endüstriyel makine inşa ettiğinizi hayal edin. Bu makineyi 50 yıl dayanacak şekilde tasarlarsınız ve mevcut en iyi teknolojiyi kullanmak istersiniz.

Örneğin tıp alanında icat edilen bazı cihazlar halen disket kullanmaya devam ediyor. Ayrıca bazı meraklılar, hobi olarak cihazlarla uğraşan kişilerin yüksek miktarlarda disket satın aldığı söyleniyor. Havacılık sektöründe ise ciddi miktarlarda satın alımlar yapılıyor.

Japonya, Disket ve CD Kullanmayı Yeni Bırakıyor

IBM, 1973 yıllarında disketleri tedarik etmeye başladığında bu tür çıkarılabilir depolama birimleri popüler olmaya başlamıştı. Bu popülerlik o kadar arttı ki, Japon devlet kurumları verileri disketlere ve zamanla CD-ROM’lara yazmak için bazı kurallar koydu.

Görünüşe göre kural hala geçerli, bu nedenle yetkililer bugüne kadar veri göndermek için e-postalar veya bulut depolama hizmetleri yerine disketleri ve CD-ROM’ları kullanıyordu. Ancak Japonya’nın bazı yetkilileri ilerleme zamanının geldiğini düşünüyor. Japonya’nın Dijital İşler Bakanı Taro Kono, “Bu günlerde disketleri nereden satın alabilirsiniz? Bu kuralları derhal değiştireceğiz.” diyor.