Anasayfa Haber Hydra Overclock Yazılımı İçin Yeni Özellik: Radeon Monster Profile

Hydra Overclock Yazılımı İçin Yeni Özellik: Radeon Monster Profile

Clock Tuner for Ryzen yazılımının geliştiricisi, Hydra isimli yardımcı yazılımı için yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. AMD donanımlar için başarılı uygulamalar geliştiren Yuri “1usmus” Bubliy, Radeon 6000 ekran kartlarına özel olarak voltaj/frekans optimizasyon aracı geliştirdi.

Voltaj/frekans eğrisini optimize eden bu aracın çalışma voltajını %6’ya kadar azaltarak RDNA 2 GPU’daki maksimum potansiyeli ortaya çıkardığı söyleniyor. Radeon RX 6800 XT örneğinde RMP (Radeon Monster Profile) ile frekans 300 MHz yukarı çekilmiş. Bu da kartın 3DMark Time Spy testinde hem RX 6900 XT hem de RTX 3090 Ti’den daha iyi performans göstermesini sağlıyor:

Hydra içindeki profiller hala geliştirme aşamasında ve farklı GPU’larda farklı sonuçlar gösterebiliyor. RMP’nin çalışması için özellikle önemli olan verimli soğutma çözümleri. Bu nedenle, güçlü soğutma tasarımına sahip ekran kartları RMP kullanırken daha iyi sonuçlar verecektir. Ancak yüksek performans pahasına daha yüksek güç tüketimini göze almanız gerekebilir. Örneğin ‘RMP 305’ olarak adlandırılan profil, Radeon RX 6900 XT’den daha yüksek güç tüketimine yol açıyor.

Hydra için RMP güncellemesi bu sonbaharda yayınlanacak. Geliştirici ayrıca yakında çıkacak olan RDNA 3 mimarili RX 7000 ekran kartları için bir RMP güncellemesi yayınlayabilir.