Anasayfa Haber Samsung, Stratejik Öneme Sahip Olan ARM’yi Satın Alabilir

Samsung, Stratejik Öneme Sahip Olan ARM’yi Satın Alabilir

SoftBank ve ARM Holdings’in başkanı Masayoshi Son, Samsung ve ARM arasındaki potansiyel bir işbirliğini görüşmek üzere Güney Kore’yi ziyaret etmeyi planladığını açıkladı. Bloomberg‘e göre Son, konuyla ilgili “Geziyi dört gözle bekliyorum. Samsung ile ARM için stratejik bir ittifakı görüşmek istiyorum.” gibi söylemlerde bulundu.

Ne SoftBank başkanı ne de şirket temsilcileri daha fazla ayrıntı açıklamadı. Ancak sarfedilen sözlerle birlikte ARM ve Samsung arasındaki potansiyel bir satın alım anlaşması için söylentiler yayılmaya başladı. Söylentiler, Samsung Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee’nin toplantıyı doğrulamasıyla daha da alevlendi. Korea Economic Daily‘nin haberine göre Lee, iki haftalık Avrupa turundan sonra gazetecilere bir açıklama yaptı:

Başkan Son önümüzdeki ay Seul’e geldiğinde muhtemelen ARM hakkında bir tür teklifte bulunacak.

Hatırlarsanız geçmişte NVIDIA ve SoftBank arasında bir anlaşma yapılmıştı. Qualcomm ve Apple gibi şirketlerin tepkisi, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun açtığı dava ve İngiltere’deki soruşturmalarla birlikte anlaşma tamamen iptal oldu. Anlaşmanın suya düşmesinin ardından SoftBank, ARM’yi halka arza etmeyi planlamaya başladı.

ARM, Samsung için stratejik olarak çok önemli. Teknoloji devi, akıllı telefonlar, gelişmiş tüketici elektroniği, PC’ler ve farklı birçok cihazda ARM tarafından tasarlanan mimarileri ve çekirdekleri kullanıyor. Hatta Samsung’un SSD kontrolcüleri bile ARM Cortex-R çekirdeklerinden faydalanıyor.