Anasayfa Haber Stage Manager, iPadOS 16.1 Beta İle Daha Fazla iPad’e Geldi

Stage Manager, iPadOS 16.1 Beta İle Daha Fazla iPad’e Geldi

Stage Manager iPadOS 16.1 Beta

Geliştiricilere sunulan iPadOS 16.1 beta ile Stage Manager özelliği 2018 ve 2020 iPad Pro modellerini de kapsayacak şekilde genişletilmiş durumda. Stage Manager, iPadOS 16’nın en büyük özelliği ve daha önce en yeni iPad’ler olan ‌M1‌ ‌iPad Pro‌ ve ‌M1‌ iPad Air ile sınırlıydı. 2018 ve 2020’deki daha eski ‌iPad Pro‌ modelleri ise Stage Manager’ı kullanamıyordu.

Apple başlangıçta Stage Manager’ın yalnızca M1 iPad’lerde ideal deneyimi sunabildiğini paylaşmıştı ancak bugün yaptığı açıklamada şirket, A12Z ve A12X kullanarak Stage Manager’ı iPad Pro modellerine getirmenin bir yolunu bulabildiğini söyledi. Bu iPad’ler, Stage Manager’ı kullanabilecek ancak çoklu ekran desteği ile harici ekran entegrasyonuna erişemeyecek.

Aslında Apple, iPadOS 16.1 beta’dan harici ekran desteğini tamamen kaldırdı ve bu yıl geri döndüğünde ‌M1‌ ‌iPad‌ modelleriyle sınırlı kalmaya devam edecek. Dolayısıyla 2018 ve 2020 ‌iPad Pro‌ modelleri Stage Manager’ı kullanabilecek ancak harici bir ekranla tam uygulamasında kullanamayacak. Stage Manager aynı anda kullanımda olan dört uygulama ile sınırlı. Harici bir ekranla ise sekiz adede kadar uygulama açılabiliyor.

iPadOS 16’nın Ekim ayında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.