Anasayfa Haber Özel Soğutmalı Intel Ekran Kartları Sergilendi: Arc A750 ve A770

Özel Soğutmalı Intel Ekran Kartları Sergilendi: Arc A750 ve A770

Bugüne kadar Arc Alchemist A7 serisini hep Limited Edition referans tasarımıyla birlikte görme fırsatı bulmuştuk. Intel, Innovation 2022’de üretim ortakları tarafından hazırlanan Arc A770 ve Arc A750 ekran kartlarını ilk kez sergiledi.

GUNNIR ve ASRock’a ait en az dört yeni kart görüyoruz. Umuyoruz ki diğer büyük şirketler de Intel ile işbirliği içindedir. Gigabyte, MSI, ve ASUS gibi üreticilerin kart üretmesi, Intel markalı ürünlerin ülkemize gelmesi açısından önemli.

GUNNIR, uzun zaman önce A7 GPU serisini geliştirdiğini onaylamıştı. Tanıtılan üç fanlı tasarım, 2.2 yuvalı bir soğutucuya ve 2×8 pin güç konnektörüne sahip görünüyor. GUNNIR’ın üst sınıf kartında ayrıca basit bir metal kaplama ve tam kapaklı bir arka plaka kullanılmış.

ASRock, biri Phantom Gaming serisi (A770) ve diğeri Challenger (A750) serisine ait olmak üzere iki Arc A7 tasarımı ile oyuncuların karşısına çıktı. Kartlardan birisi “OC” etiketine sahip. Bu da Arc GPU’ların üreticiye bağlı olarak fabrika çıkışlı olarak yüksek frekans hızlar ile geleceğini gösteriyor. Her iki kart da aynı şekilde çift 8 pin güç konnektörü kullanıyor.

Maalesef özel soğutmalı tasarımların çıkış tarihi hakkında hiçbir bilgi yok. Intel, hem referans hem de özel tasarımları aynı anda piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak DG2 ekran kartları gecikmeli olarak geldi. Bu nedenle planların değişmiş olma ihtimali var.