Anasayfa Haber Oyuncu Monitörü Pazarı Uzun Aradan Sonra Yavaşlıyor

Oyuncu Monitörü Pazarı Uzun Aradan Sonra Yavaşlıyor

Yıl boyunca ekran kartı, SSD, RAM ve işlemci gibi bileşenlerin satışlarında gerileme yaşandığını yazdık. Analizlere göre bilgisayar pazarında satış rakamları 2022 ve hatta 2023 yılı boyunca düşmeye devam edecek. Doğal olarak, PC satışları zayıfladıkça çevre bileşenlerinin satışları da olumsuz etkileniyor. Pazar araştırma şirketi TrendForce‘a göre oyuncu monitörü satışları geçen yıla kıyasla %10 düşerek 20.5 milyon adet olacak.

Yükselen enflasyon, tüketici elektroniği pazarını da etkileyen durgunluk ve savaş gibi etkenlerden sürekli bahsediyoruz. Oyuncu monitörlerini etkileyen bir diğer faktör ise yeni nesil ekran kartlarında yaşanan bazı gecikmeler.

Monitör pazarı 2019, 2022 ve 2021 yılında güçlü bir büyüme kaydetti. Grafikten 2022 yılı için öngörülen düşüşe bakabilirsiniz. Bu yıl kötü sonuçlanacak, ancak 2023 yılında oyuncu monitörlerinin tekrardan büyüyen bir pazar segmenti haline gelmesi bekleniyor.

TrendForce, 2023 yılına kadar kavisli oyun monitörlerinin popülaritesinin artmaya devam edeceğini söylüyor. 2021’de kavisli oyun monitörleri sevkiyatların %41’ini oluşturuyordu. Bu oran tahminlere göre 2023 yılında %46’ya kadar yükselecek.

Panel teknolojilerine geçiş yapalım. En popüler panel türü olan VA (Vertical Alignment), %48 oranla çok sayıda ekranda kullanılıyor. VA’yı %43 ile IPS (In-Plane Switching) ve %9 ile TN (Twisted Nematic) panel türü takip ediyor.