Anasayfa Mobil Huawei nova Y90 İncelemesi

Huawei nova Y90 İncelemesi

Huawei nova Y90

Huawei’nin orta segment için tasarladığı akıllı telefonlardan biri olan Huawei nova Y90 incelemesi ile karşınızdayız. Bu videoda, 5.999 TL gibi lansmana özel bir fiyatla piyasaya sürülen nova Y90 modelinin özelliklerine yakından bakıyoruz.

HUAWEI nova Y90, estetik olarak çok beğendiğim Huawei’nin Space Ring tasarımını benimserken,  ekran olarak da 6,7 inç HUAWEI Edgeless FullView ekran, büyük 5.000 mAh pil ile geliştirilmiş pil ömrü de dahil olmak üzere önemli özellikler sunuyor.

Tasarımla başlarsak nova Y90’nın geniş ekranına rağmen ergonomi açısından rahat bir telefon olduğunu görüyoruz. 163.3 mm olan uzunluğa ve 74.7 mm genişliğe rağmen kalınlık 9mm’yi geçmeyerek 8.4 mm’de tutulmuş. Ayrıca 5.000 mAh bataryaya sahip olmasına rağmen ağırlığı 195 gram. Bu özellikleriyle Huawei nova Y90, akıllı geniş ekranlı ve uygun fiyatlı bir akıllı telefon almak isteyenler için güzel bir tercih oluyor.

Huawei MateBook X Pro 2022 İncelemesi

Ekran özelliklerine baktığımızda 6.7 inç IPS LCD panel görüyoruz. Panel çözünürlüğü 1080 x 2388 piksel, yani FHD+. Benzer akıllı telefonlarda genelde bu boyutlarda ve batarya kapasitesinde HD+ çözünürlük görürken, nova Y90 keskin görsellik sunabiliyor ki piksel yoğunluğu da 391ppi.

40W HUAWEI SuperCharge çözümünün yanı sıra yükseltilmiş 128GB büyük depolama kapasitesi ile HUAWEI nova Y90, görüntüleme yetenekleri açısından da yeni geliştirmelere sahip. Süper Gece Modu, Ön/Arka Çift Görünümlü Video ve AI Anlık Görüntü gibi yenilikçi özellikleri destekleyen ve kullanıcılara sağlam bir görüntüleme deneyimi sunan 50MP AI üçlü kamera ile geliyor.

Üçlü kamera düzeninde ana kamera odak noktayı oluştururken, diğer iki kamera da farklı fonksiyonlara sahip. Telefonda bir adet 2MP makro kamera ve bir adet 2MP yardımcı kamera bulunuyor. Yardımcı kamera portre modundayken ana kameranın derinlik hesaplaması yapmasına yardımcı oluyor ve böylece çok daha güzel portre modu fotoğrafları görebiliyoruz.

İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon’un 680 modeli tercih edilirken, bu işlemci ünitesi en yüksekte 2.4 Ghz saat hızını görüyor. Ayrıca Adreno 610 grafik birimi işlemci chipsetinin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Günlük işlerinizde ve oyunlarda gayet yeterli performans sağlayan bir işlemci olan 680, 6nm oluşuyla güç tüketimi noktasında da önemli bir iş görüyor. Böylece benzer fiyattaki ve batarya kapasitesindeki telefonlara göre çok daha uzun bir pil ömrü görebiliyoruz.

Huawei nova Y90 Fiyatı

Huawei’nin orta segment için sunduğu uygun fiyatlı bir akıllı telefon olan nova Y90, lansman özel fiyatıyla 5.999 TL’den satın alınabiliyor.